Her kan du gå på ski i helgen

Lengter du ut på tur i helgen? Her finner du våre beste turtips.

Endelig er det skiføre i Marka og det betyr muligheter for fine skiturer enten sammen med venner, familie eller på egen hånd. Her gir vi deg noen alternativer - som spenner fra kortere, barnevennlige varianter til de litt mer lengre turene.

 Les gjerne føremeldingen før du legger ut på tur.

Tur 1: Elveli - Kikut

Turens lengde er ca. 10 km fra Elveli til Kikut.

Turen starter med stigning. Du skal opp lia fra Sørkedalen, oppover Heikampveien mot Råkollen. Underveis har du flere steder fin utsikt ned i dalen.

Vel oppe, venter småkupert terreng før nedoverbakker mot Fyllingen og Kikut. Her er det mat og drikke, og varme fra peisen. 

Tur 2: Rundtur fra Stryken

Turens lengde er ca. 30 km med start og stopp på Stryken.

Om vinteren er Stryken et av de vanligste utgangspunktene for skiturer videre ned gjennom Marka. Man kan enten holde en østlig rute og få med seg den relativt lite brukte østlige delen av Nordmarka, eller man kan skjære inn mot Sandungen/Katnosa-området og inn på hovedløypenettet.

Tur 3: Fra Skansebakken og oppover

Skansebakken er fint startsted for turer innover i Bærumsmarka såvel som innover Krokskogen. Vensåsseter, Heggelia og Løvlia er de stuene/serveringsstedene som ligger i fin turavstand fra Skansebakken. 

Tur 4: Sollihøgda - Sørsetra

Turens lengde er ca. 7 km fra Sollihøgda til Sørsetra. Turen går i relativt slakt og fint terreng og passer godt for de litt eldre barna. På Sørsetra kan du nyte en varm kopp med drikke og få noe godt å spise. 

Tur 5: Vestmarksetra til Gupu og Furuholmen

Barnevennlig tur i den nye lysløypa på ca. 4 km med start på Vestmarksetra. Her er det parkeringsplass for 300 biler rett nedenfor (Franskleiv). Vestmarksetra ligger i Bærum kommune, men grensen til Asker går bare 200 meter sør for stedet.

Les hvordan du kommer deg til Vestmarksetra her

Andre utgangspunkt for en skitur i helgen finner du i føremeldingen

Samarbeidspartnere