Her er det gode skimuligheter i helgen

Mye sol og tosifrede temperaturer flere steder er stikkord for helgen vi går i møte. Hva med å benytte anledningen til å få deg en deilig vårskitur?

Tekst: Hege Wallenius Foto: Jarle Jensen

Publisert 20.04.2018

Skiforeningen tilbyr gode løyper i Nordmarka nord og Romeriksåsene også denne helgen. Vi anbefaler å gå på klassisk ski, ettersom det er tungt skøyteføre.

Ønsker du å starte turen fra områder nærmere Oslo sentrum, som Sognsvann, Frognerseteren og Linderudkollen, er det også gode muligheter for det. Bymiljøetaten i Oslo kommune har nylig kjørt løyper i disse områdene.

Kanskje legge turen innom Skjennungstua, som melder om fint klisterføre i området?

Også fra Vestmarksetra i Bærum er det fine forhold.

Her er noen flere turer vi kan anbefale i helgen:

* Grua - Daltjuvmana – Stålmyra – Trehørningen gård - Kikut - Sognsvann/Frognerseteren

* Stryken - Stålmyra - Trehørningen - Fortjern - Kikut - Nordmarkskapellet - Sognsvann/Frognerseteren

* Skansebakken - Gråseterveien til Heggelidammen

* Mylla dam - rundtur på Bislingflaka (NB: Skibussen går ikke lenger til Mylla dam)

* Sognsvann - Ullevålseter

* Frognerseteren - Ullevålseter

* Linderudkollen - Lilloseter

* Brovoll -  Snellingen - Råsjøen

Gå rundt vannene

Husk: Det er bløtt og løst på mange vann, så det anbefales å legge turen utenom disse.

Så til spørsmålet om hva slags utstyr du trenger for helgens skitur: Vi anbefaler å bruke klister, rubbeski eller felleski.

Før du legger ut på tur, les også gjerne føremeldingene som Skiforeningen legger ut hver dag på våre nettsider.

Her kan du også se mer detaljerte beskrivelser av turene og løypene, blant annet distanse og høydemeter.

Vi ønsker deg riktig god helg og god tur!

PS: Her er prepareringen avsluttet

Dette er områdene hvor Skiforeningen har avsluttet prepareringen for i år:
* Bærumsmarka
* Krokskogen nord og vest