Helt konge med ski på Slottsplassen

Dronningen, Kronprinsparet og deres barn gikk på skitur over Slottsplassen for å markere kongeparets 25-årsjubileum.

Det var prins Sverre Magnus som holdt ledelsen i skiløypa, tett etterfulgt av storesøster prinsesse Ingrid Alexandra, da kongefamilien tok på seg skiene på Slottsplassen søndag 17. januar.

Anledningen var kongeparets 25-årsjubileum, som ble feiret med storslått feiring på Slottsplassen. 

Dronning Sonja virket svært fornøyd med folkefesten.

– I mange år har vi ønsket å lage en skiløype i parken for barn, men vi har jo ikke hatt snø. Nå har dette virkelig blitt en suksess, fantastisk, sa dronningen til VG.

Skiforeningen har siden desember vært med på forberedelsene, både snøproduksjon og med å lage skileik og aktivitet på Slottsplassen i anledning jubileumsdagen.

– Jeg er mektig stolt av det vi får til i dag, og er utrolig imponert over alle som har stått på for å få dette til. I dag er det skiglede og store smil på alle som er tilstede, slo generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På Universitetsplassen var det sceneshow og annen underholdning, mens det på Slottsplassen og i Spikersuppa var vinteraktiviteter - alt fra skileik, snowboard, aking og skiskyting.

– Vi ville gi en folkefest i gave, for det passer til kongeparet vi har. De har et engasjement for barn og for idrett, da er dette en fin kombinasjon, sa statsminister Erna Solberg om regjeringens gave til kongeparet til NRK.

Samarbeidspartnere