– Har enormt mye å takke Hans Herman Horn for

Det er med sorg vi mottok budskapet om Hans Herman Horns bortgang. Han sovnet inn 18. august, 88 år gammel.

– Det er hevet over en hver tvil at ski-idretten, friluftslivet og Skiforeningen som tilrettelegger i Oslomarka har enormt mye å takke Hans Herman for. Mest kjent for allmennheten er de rause bidragene til utviklingen av Skimuseet og Holmenkollen, til løypemaskiner og snøkanoner, stuer, eiendommer og kunst, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide. 

Noe mindre kjent er engasjementet for barn og unge som trenger ekstra støtte for å finne seg til rette i Marka og på ski. Hans Herman ivret for enkle, lavterskel barneaktiviteter. Med mottoet Hvit vinter til kommende generasjoner bidro han med kraft og mot på områder av Skiforeningens virke, som gjennom årene er blitt mer krevende.

– Hans Herman har vært en pådriver, en utfordrer og en utålmodig mentor og rådgiver for Skiforeningen. Med sitt strategiske hode utfordret han oss på beste måte, og bidro til å drive organisasjonen videre, sier Eide.

For sitt engasjement ble Hans Herman hedret med æresmedlemsskap i Skiforeningen i 2011. Han er for alltid skrevet inn i historiebøkene, som den helt unik støttespilleren han var gjennom mange, mange år.

Våre tanker går til Hans Hermans familie.

Samarbeidspartnere