Ny Groven-skulptur pryder Holmenkollen

Kåre Grovens skulptur "På sporet" er Skiforeningens hus sitt nye blikkfang. 

Alle foto: Magnus Nyløkken

- Vi manglet et skikkelig kunstverk som satte prikken over i'en etter at Skiforeningens hus stod ferdig i 2012. Et kunstverk som får frem at vi virkelig er en forening til ski-idrettens fremme, sa Steinar Eidaker, fungerende generalsekretær i Skiforeningen til de drøyt 60 oppmøtte utenfor Skiforeningnes hus en formiddag i juni.

Anledningen var avdukingen av Kåre Grovens skulptur "På sporet" - et kunstverk han har arbeidet med i over et år.

LES MER: Se flere av Kåre Grovens kunstverk her.

– Vi er alle svært begeistret over skulpturen, og er glade for at den vil stå utenfor Skiforeningens hus til "evig tid", som det lyder i leieavtalen med Oslo kommune, fortalte en entusiastisk Hans Herman Horn, giver og en av Skiforeningens viktigste støttespillere.

«En stilisert framstilling med visuell gjenklang av Holmenkollen» lød kriteriene da Skiforeningen utlyste skulpturkonkurransen i sin tid. 

I juryens begrunnelse het det at «Skiløperen er utført i et moderne silhuett-formspråk som gir inntrykk av både fart og dynamikk, og har et tydelig og lesbart innhold som stemmer meget godt overens med kravene i konkurranseprogrammet. Juryen var enstemmig i sin avgjørelse om at dette utkastet burde utføres som vinner av konkurransen». 

Disse satt i juryen for konkurransen: 

  • Hans Herman Horn (giver)
  • Bente Lier, generalsekretær i Skiforeningen 
  • Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen 
  • Åslaug Midtdal, museumskoordinator ved Skimuseet
  • Fredrik Raddmun, fra Norsk Billedhoggerforening
  • Kristine Sandøy, fra Norsk Billedhoggerforening

Etter avdukingen fant sted, var det tid for is og jordbær på terrassen til Skiforeningens hus, slik at man virkelig kunne nyte kunstverket i solsteken.

LES MER: Les mer om Skiforeningen her.

Samarbeidspartnere