Marka-påske

Hjemmepåske? Besøk en Marka-stue, utforsk en ny scooterløype eller ta med barna på påskerebus i Skimuseet.

Skiforeningens stuer kan se tilbake på en fantastisk sesong. Og ennå er det ikke slutt. Nå gjør vertskapene seg klare til storinnrykk i påsken.

– Ja, dette må være all time high. Vertskapet på stuene våre har stått på døgnet rundt i hele vinter, sier Steinar Eidaker, ansvarlig for stuedriften i Skiforeningen.

Skiforeningens Marka-stuer, Vangen og Skullerudstua i Østmarka, Kikutstua i Nordmarka og Løvlia på Krokskogen, opplever enorm pågang som følge av den fine vinteren.

– Vi har hatt en kjempevinter her på Skullerudstua. Det har vært fullt hus med ivrige skiløpere og turgåere hele vinteren, sier Hilde Bunæs, som driver Skullerudstua sammen med mannen Fransisco Apolinario.

– Føret i Østmarka holder seg veldig godt og vi venter stor pågang i påsken, sier hun.

Skiforeningen har også flere mindre serveringssteder som er flotte mål på både korte og lengre turer. Åpningstidene deres varierer i påsken og oversikt finnes her:

STUENES ÅPNINGSTIDER

Har du utstyret du trenger til påsken, eller trenger du tips og råd til utstyr, smøring eller bekledning? Hos Intersport, G-sport/G-MAX får du eksperthjelp og i tillegg 15% rabatt som Skiforeningen-medlem.

Flotte forhold

Tidlig påske i kombinasjon med tidenes vinter, gjør at skiføret holder seg veldig godt i Marka. Mars er en av de flotteste ski-månedene, med lyse ettermiddager og kvelder og sol som varmer.

– Vi går en kjempepåske i møte med sjeldent godt føre i alle deler av Marka, sier løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

– Det blir mildere dager og fortsatt kalde netter. Jeg anbefaler å sjekke føremeldingen før du legger ut på tur, sier hun.

Vårt beste tips for de som har tenkt seg på ski i Marka i påsken er å følge med på Skiforeningens føremelding. Føremeldingen oppdateres daglig gjennom hele påsken.

Føremelding

TURPLANLEGGER

Scooterløypene er veldig fine nå. Her ved Fyllingen i Nordmarka.

Besøk Skimuseet og Holmenkollen

Skimuseet og hopptårnet holder åpent alle dager hele påsken. Her kan du gjøre et dypdykk i norsk og internasjonal polar- og skihistorie og se hvordan klimaendringer påvirker vinterene våre i fremtiden i utstillingen Vær og føre, føre var.

I Frihet på snø kan du se noen av verdens beste frikjørere i aksjon, mens barna leker i ballbingen.

– Vi lager også en morsom rebus for hele familien. I mål venter en søt premie, forteller daglig leder Birgitte Espeland.

Les mer om påsken i Skimuseet her!