Trenger du eller noen du kjenner skiutstyr?

Nå har du mulighet til å få godt, gratis utstyr, som vil gi fine skiopplevelser.

Tirsdag 26. november deltar Skiforeningen på et gi-bort marked for brukt vintersportsutstyr.

Vi har vært med på å samle inn brukt vintersportsutstyr som fortjener et nytt liv, og på gi-bort markedet står vi klare for å gi råd om hvilket utstyr du bør velge for å få en best mulig opplevelse, samt hvordan du kan vedlikeholde utstyret.

Gi-bort markedet er et av mange arrangementer i forbindelse med Ombruksuka 2019 som arrangeres 22.-30. november av Oslo kommune. Ombruksuka er dedikert til bærekraftig forbruk og økt ombruk, og er en del av Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019.

Se tid og sted for gi-bort markedet

ombruk.JPEGSkiforeningen var med å gi bort skiutstyr også før sommeren. Nå er det en ny sjanse for å få tak i brukt utstyr. Foto: Renovasjonsetaten.

Brukt utstyr kan få flere ut på ski

Ski blir i begrenset grad utslitt. Derfor er det både viktig og smart at det blir brukt videre. Fullt brukbart utstyr fortjener et lengre liv.

Generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide, forteller at Skiforeningen har et stort engasjement for å inspirere flere til å komme seg ut på ski.

– Utstyr er en forutsetning for å komme seg ut på ski, men det er ikke gitt at folk eier det utstyret de trenger. Derfor er jeg helt sikker på at slike arrangementer vil være viktige i årene som kommer, sier han.

– Gi-bort markedet er et nytt arrangementet, men Skiforeningen har delt utstyr i over 100 år, blant annet til skoleklasser over hele landet. Det beviser at lignende tiltak har fungert også tidligere, forteller Eide.

Utstyrspark til barn og voksne

– I dag har vi en stor utstyrspark med ski, skisko og staver til både voksne og barn. Vi låner ut utstyr på skiskolen, Barnas Holmenkolldag og andre arrangementer, sier Eide.

I fjor vinter gjennomførte Skiforeningen en rekke arrangementer i samarbeid med Oslo kommune som ble kalt «Skiglede i sentrum.» Her kunne både voksne og barn låne skiutstyr og få instruksjon på ski i flere av byens parker. Det var et veldig populært tilbud, og mange fikk prøve seg på ski for første gang.

Ønsker å sette i gang flere tiltak

Skiforeningen ser at ombruk bare blir stadig viktigere, og ønsker å rette mer oppmerksomhet på miljø og bærekraft. Vi har per i dag en utstyrshenger med skiutstyr som benyttes i forbindelse med egne aktivitetstilbud rettet mot barn og unge.

– Vi ønsker oss i tillegg en flyttbar utlånsstasjon som kan plasseres på de mest populære utfartsstedene gjennom vinteren. Dette tilbudet har vi tro på at kommer til å bli populært, avslutter Eide.