Første smak av vinter

Det har kommet opp mot 15 cm snø i Marka denne uka, og de ivrigste har fått testet skiformen allerede nå i oktober.

Foto: Jarle Jensen. Tekst: Christine Amdam

Tirsdag 24. oktober kom sesongens første snøfall i Marka. Både på Brovoll, Svartbekken og Ringkollen har våre løypebaser vært ute og pakket snøen og fått laget en såle. Onsdag morgen kunne vi i Skiforeningen publisere sesongens første føremelding, og det er nå mulig å gå seg en liten runde på ski flere steder. Riktignok ikke med de nyeste skiene du eier.

LES MER: Sjekk ut føremeldingen her

Brovoll

Løypebas Jarle Jensen var ute allerede klokken seks onsdag morgen for å pakke og legge en såle.

– Her har de aller ivrigste allerede vært ute og testet løypene! Jeg klarte å legge en matte som er helt fri for grus, sier han.

Onsdag formiddag er det en plussgrad på Brovoll og det er ikke noe tele i bakken.

– Hvor lenge det er så fint og grusfritt er vanskelig å si, men nå er det helt greit å gå på ski her, sier Jensen.

Ringkollen

På Ringkollen var det muligheter for å gå på ski allerede tirsdag. Her har det kommet 12 cm snø det siste døgnet, og onsdag morgen er total snødybde 12 cm. Lysløypa og stadion ble pakket tirsdag ettermiddag, og onsdag morgen ble det satt spor.

– Her har det vært et par mennesker og testa skiløypene. Det er dessverre mildt og smelter fort, så du må være raskt ute, forteller løypebas Rolf Storbråten.

Svartbekken

På Svartbekken er det to plussgrader onsdag morgen. Det er pakket med snøscooter midt på skogsbilveien, fra Svartbekken til Flisbanen og opp bakkene mot Fjellsjøen. Det er ikke sporsatt. Det er lite snø og fortsatt biler som bruker veien, så her må man ta det veldig med ro i nedoverbakkene.

Fortsatt muligheter for skitur

Torsdag morgen er det fortsatt muligheter for en skitur fra Brovoll eller Svartbekken. Plussgrader på natten og litt regn og yr torsdag morgen har tæret litt på snøen og løypene som ble kjørt onsdag. Oppe i høyden innover til Fjellsjøen, Gjerdingen og Sandvikshytta skal det stedvis være riktig fine forhold!

Fredag morgen har mildvær og yr tæret ytterligere på snøen, og løypene som ble kjørt onsdag kan ikke prepareres på nytt. Mylla løypelag kjører fra Mylla dam, og Gjøvik kommune melder også om preparering i sitt område. Her kan det bli nye muligheter for en skitur. På Brovoll ligger snøen fortsatt, og på løypa over tunellen kan du bruke skiene.

Les føremeldingen for detaljer