Nå blir iMarka-appen enda bedre!

Vi har endret visningen av preppestatusen i kartene våre. Det skal gjøre det lettere for deg å vite hvor du kan gå på ski.

Endringene i preppestatusvisningen gjør turplanleggeren på skiforeningen.no og iMarka-appen enda mer brukervennlig.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger fra våre brukere om at grønn status, som er farget for de sist preparerte løypene, står for lenge. Et så langt tidsintervall er ikke heldig i perioder når det for eksempel kommer mye nedbør og generelt er varierende værforhold, forteller Eirik Harstad, prosjektleder for digitale brukertjenester i Skiforeningen.

Fra nå av vil grønn status vises i kun 6 timer etter preparering.

– Vi innfører samtidig en ny statusfarge for tidsintervallet 6 til 18 timer etter preparering, nemlig mørkegrønn.18 timer etter preparering skifter fargen til orange. Lilla farge slår som før inn etter 48 timer, og rød farge etter 14 dager, forteller Harstad.

Da blir det slik:

  • grønn = preparert siste 6 timer
  • mørkegrønn = preparert for mer enn 6 timer siden (6 -18 timer)
  • orange = preparert for mer enn 18 timer siden (18 – 48 timer)
  • lilla = preparert for mer enn 48 timer siden
  • rød = ikke preparert, eller preparert for mer enn 14 dager siden
     

– I tillegg har vi en status som ikke går på tid, nemlig mørkeblå. Det betyr at løypa er preparert tidligere, men er fortsatt i god stand. Denne har vært lite brukt, men vi ønsker å bruke den mer i framtiden. Den er spesielt nyttig å bruke når vi har slike forhold som nå. Løypene holder seg svært godt i kulda, og blir ofte ikke bedre av å prepareres. Vi ønsker å formidle at slike løyper er minst like gode som grønne, nypreparerte spor, sier Harstad.

Husk å oppdatere iMarka-appen for å se den nye visningen der også. 

Vi håper og tror at de nye endringene vil gjøre kartløsningene våre bedre og mer brukervennlige. Og selv om vi gjør disse endringene nå, er det ikke dermed sagt at det vil være slik til evig tid. Vi ønsker hele tiden å utvikle løsningene våre slik at de svarer på de behovene ski- og turfolk har.

ny visning preppestatus.png

Samarbeidspartnere