Flotte forhold i Marka

Siste dagers snøfall betyr milevis med flotte løyper i Marka nyttårshelgen.

Ringsmyrene på Krokskogen. Foto: Rolf Storbråten.

Flere steder er det nå opptil 70 centimeter snø, og vinteren har virkelig festet grepet.

I løpet av romjulen har Skiforeningens løypemannskap og lokale og kommunale løypelag kjørt milevis med spor til glede for alle skientusiaster.

- Vi går nyttårshelgen i møte med veldig fine forhold mange steder i  Marka, sier løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

Føremelding

Fortsatt best i høyden

De beste forholdene finner vi over 300 meter, som Sollihøgda og Ringkollen på Krokskogen, Frognerseteren i Nordmarka syd, Svartbekken, Mylla dam og Tverrsjøstallen i Nordmarka nord og Brovoll på Romeriksåsene.

- Men også fra By i Lommedalen, fra Skansebakken og Elveli i Sørkedalen og fra Fossum er det fint nå, sier Sheriff.

I lavereliggende områder, som Sørmarka og Østmarka, er det nærmiljøanleggene med kunstsnø som gjelder.

Sjekk føremeldingen før du legger ut på tur.

Vær varsom på vannene

Sheriff minner også om alltid å følge merkete løyper over Marka-vannene. Det kan være store variasjoner i iskvaliteten på vannene - også innenfor ett enkelt vann.

Flotte forhold fra Sørkedalen til Løvlia. Foto: Per Gulbrandsen.