Fire tips til deg som bruker hodelykt

Flere og flere går utenom lysløypene i mørketiden. Her er våre beste tips til deg som liker å gå på ski med lys på hodet.

1. Nyt måneskinnet og fargespillet

Vi anbefaler alle å gå uten hodelykt når lyset titter frem. Først når hodelykten er skrudd av, kan man se hvilket fantastisk lys og skygger månen skaper. Er det overskyet, vil fargespillet fra byen som reflekteres av skydekket om mulig gi enda flottere lys. Dette er Markas variant av Nordlys. Med en kraftig lykt på hodet, mister du muligheten til en slik turopplevelse.

2. Vis hensyn

Det er kanskje opplagt, men likevel ikke alle som følger det: ikke sett lysstrålen rett i ansiktet på møtende skiløpere. Det kan være ubehagelig å bli blendet, og man mister nattsynet for en ganske lang stund. Vend derfor lyset ned, og bort fra møtende skiløper.

3. Spar batteri

Er du innom lysløypa, så slukk lykten og spar batteriet. Selv om det er lyst i lysløypa, vil lykten fremdeles blende motgående trafikk.

LES MER: Fem tips til fine lysløyper

4. Tren teknikk i mørket

Å gå i halvmørket er god teknikktrening. Det setter balansen på prøve og god skiteknikk handler først og fremst om balanse. Avpass imidlertid farten i utforkjøringene, små ujevnheter er ikke alltid like lett å se i mørket.

God tur!

Samarbeidspartnere