Vi feirer friluftslivet

Lørdag sparkes Friluftslivets uke i gang. Skiforeningen er med!

Fra 31. august til 8. september feirer vi norsk natur og friluftsliv. Det hele kickstartes med #nattinaturen førstkommende lørdag. Sett opp teltet i hagen, dra dyna ut på balkongen, slå leir i et skogholt, ved et vann eller overnatt på en fjelltopp. Hele Norge er invitert med ut. I 2018 sov opp mot 100 000 ute i friluft. Klarer vi å slå det i år? Del opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen!

vinner 4_@markaglede.jpgFoto: Monica Flydal

Vil få flere ut i naturen

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner. Det er Norsk Friluftsliv og norske friluftslivsorganisasjoner som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september. I 2018 ble det registrert over 1300 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken.

Spennende dag på Sognsvann

Søndag 1. september er det duket for Friluftslivets dag på Sognsvann. Skiforeningen er på plass sammen med mange andre friluftsorganisasjoner. Hos oss kan barna legge ut på sesongens første skitur, og skiutstyr lånes ut på stedet. Barna kan også få prøve å sitte i en løypemaskin som lager skispor hele vinteren! Vi har også andre aktiviteter for barna.

I tillegg til våre aktiviteter kan barna få prøve kano- eller kajakkpadling, klatring, zipline, eventyrsti, spikking, orientering, turmat fra hele verden, klatretårn og mye mer! Dette kommer til å bli årets morsomste dag både for små og store. Arrangementet er gratis.

_27A6930.jpgFoto: Magnus Nyløkken

Lokale arrangementer

I aktivitetskalenderen kan du se oversikten over alle aktivitetene som finner sted under Friluftslivets uke i hele landet.

Skiforeningen Sørmarka arrangerer høsttur i Sørmarka søndag 1. september. Årets høsttur starter ved avkjøringen til Oksrud kl. 11:00. Vår faste guide gjennom 30 år, skogbestyrer i Ski Reidar Haugen, har et rikholdig program med flere stopp underveis.

Aktivitetsdag på Skullerud
Søndag 8. september inviterer Skiforeningen til en morsom dag ved Skullerudstua. Her kan barna gå på ski, utstyr lånes på stedet. Det blir også andre aktiviteter som hinderløype, orientering, natursti og spikking. Flere organisasjoner og klubber bidrar til at dette blir en fartsfylt og fin dag for hele familien.

På samlingsplassen blir det bål, og her kan du steke medbrakt mat. Vi har også en grill til halalmat.

Alle aktiviteter er gratis og det varer fra 11-15. Velkommen!

Friluftsdager i høstferien.jpg