Ta med barna på eventyrstund i Skimuseet

Utvalgte helger kan dere høre historiene fra Blåkollen gjennom skuespill og sang.

Under hopptårnet i Holmenkollen foregår det mye rart. Her kan du besøke Skimuseet, og inne på Skimuseet, i selveste Blåkollen har blånissene og tåkefolket flyttet inn!

Blåkollen er et eventyrland og en aktivitetsutstilling for barn som tar utgangspunkt i Gudny Ingebjørg Hagens litterære univers. I Blåkollen møter barna blånissene og tåketrollene, og det beste av alt er at de kan leke i deres huler og sklier. Hagen har skapt et nytt folkeslag og naturfenomen til Blåkollen, nemlig tåketrollene i Holmenkollen. Deres livsoppgave er å lage den berømte Kollentåka på den store Skifesten i Kollen, den andre søndagen i mars. Dessuten lager tåketrollene den like berømte Juletåka.

Blåfjell og blånissene er kjent fra bøkene og julekalendrene "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen". Historien om tåkefolket i Blåkollen er skrevet spesielt for utstillingen og har kommet ut som to bøker i 2018. Disse bøkene kan kjøpes i Skimuseet.

Om evetyrstundene

Under våre eventyrstunder får barna høre historiene om tåketrollene Skodde og Sky, blånissen Turte og rødnissejenta. Vi har fått med oss skuespillere fra musikkteatermiljøet som holder eventyrstundene. Marthe Brandt har laget kostymene.

Datoer for eventyrstundene:

2019:
30. november og 1. desember
7. og 8. desember
14. og 15. desember
2020:
4. og 5. januar
1. og 2. februar
15. og 16. februar
7. og 8. mars

Program de aktuelle datoene:

Kl. 11: Blåtime med fortellerstund
Kl. 12: Blåtime med sangstund
Kl. 13: Blåtime med fortellerstund
Hver Blåtime varer i omkring 10 minutter.
(7. og 8. desember er Blåtimene 11, 12:30 og 14 og ingen sangstund)

Se event på Facebook

Skimuseet og Blåkollen holder åpent hver dag, hele året.

Se alle åpningstider

Få gratis inngang til Blåkollen

Det er Skiforeningen som driver Skimuseet og Blåkollen. Dersom du blir medlem i Skiforeningen får du gratis inngang så mange ganger du vil gjennom medlemsåret. I tillegg er du som medlem med å bidra til at Skiforeningen kan fortsette å lage skispor i verdensklasse, arrangere Barnas skiskole og holde åpent på stuene i Marka året rundt. For å nevne noe!

Bli medlem i Skiforeningen

_IMG_3512.jpg