Elsker å gå på hjemmebane

Skiskytteren fra Fossum håper at hjemmepublikumet vil heie henne fram til et godt resultat i Holmenkollen til helgen.

Tekst: Christine Amdam. Foto: Magnus Nyløkken.

Hvem: Tiril Eckhoff
Aktuell med: På det norske landslaget i skiskyting. Stiller til start under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen 15.–18. mars.

Du vant her i fjor. Hvordan legger det press på deg før konkurransen i år?

Jeg elsker å gå på hjemmebane i Holmenkollen! Det er der jeg trener 80 prosent av året, så jeg gleder meg veldig til å få gå der igjen. Holmenkollen er den stadion jeg liker aller best i World Cup. Jeg legger nok ikke noe ekstra press på meg selv, men jeg gleder meg veldig og håper stadion fylles opp til ekte norsk folkefest.

Når bestemte du deg for at du ville satse for fullt på skiskyting?

Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 16 år for å starte på NTG i Lillehammer. Jeg vil vel kanskje si at jeg først bestemte meg for å satse for fullt da jeg ble senior. Da innså jeg at det ble vanskelig å både skulle studere og drive halvveis med skiskyting. Jeg bestemte meg derfor for å gå all in før OL i Sotsji. 

Du har to søsken som også driver med skiskyting. Hvordan er konkurransen dere i mellom?

Det er såpass stor aldersforskjell mellom oss, så det har i utgangspunktet ikke vært så veldig stor konkurranse. Jeg vil likevel si at jeg ble hersa med da jeg var liten og har nok derfor blitt ganske tøff etter det. 

Hvordan var det å være tre som skulle satse på ski som bodde under samme tak?

Vi bodde ikke så lenge under samme tak. Stian flyttet ut da han var 16, og storesøsteren min er seks år eldre enn meg. Men det har jo alltid vært en veldig stor skiskytterinteresse i familien, så det har kanskje vært litt spesielt til tider. Men det har absolutt vært gøy! 

Du har hatt privat skytetrener i oppladningen til denne sesongen. Hva har det betydd?

Det har vært kjempebra, spesielt hjemme. Det har vært veldig fint å ha noen som kan følge meg opp på hardøkter og som kan hjelpe til å korrigere stillinger. Spesielt i jula var det godt med oppfølging når man er litt aleine, så det tenker jeg er veldig positivt. Nå sier vel kanskje treffprosenten min noe helt annet, men til syvende og sist så tenker jeg at dette kan bli veldig bra.

Har resultatene svart til forventningene så langt denne sesongen?

Absolutt ikke. Jeg har lagt ned utrolig mye tid og arbeid for å gjøre det godt denne sesongen. Jeg har allikevel lært mye om meg selv. Også er det jo gjerne sånn at om man virkelig vil noe veldig hardt, så er det ofte at det ikke går, for da vil man alt for mye. Men man får bare tåle nedturene, så håper man selvfølgelig at man kan slå tilbake og komme i kjempeform. 

Hva er høydepunktet i karrieren så langt for deg?

Høydepunktet i karrieren er nok da jeg tok VM-gull på hjemmebane i Holmenkollen. Det er ikke mange som får oppleve det, så det er nok det største. Jeg hadde en helt perfekt dag og det norsk publikummet med meg, så det var veldig stort å kunne få oppleve.                                           

Hva er det beste med å gå på hjemmebane i Kollen?

Det beste med å gå på hjemmebane er at venner og familie kommer og ser på. Det er selvfølgelig også veldig kult at alle roper navnet ditt, og at de heier på deg uansett hvordan det går. Det er gøy å være norsk på hjemmebane!

Fakta:

  1. Holmenkollen skifestival arrangerer verdenscup i skiskyting 15. – 18. Mars 2018
  2. Arrangementet består av tre konkurransedager (torsdag, lørdag og søndag) hvor du kan oppleve sprint, jaktstart og stafett for kvinner og menn
  3. Arrangementet er en del av den årlige verdensomfattende BMW IBU Biathlon World Cup

Les mer og kjøp billetter

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i Snø & Ski nr 1 februar 2018.

Samarbeidspartnere