Drømmedag!

Det britiske hertugparet fikk se 70 barn leke seg på ski på Øvresetertjern i fantastisk vær.

Foto: Magnus Nyløkken

Hertugen og hertuginnen av Cambridge avsluttet sitt todagers norgesbesøk med omvisning i Holmenkollen, på Skimuseet og på Øversetertjern fredag. 

I strålende vær tok generalsekretær Erik Eide i mot følget ved Skimuseet. 

– Det er en stor glede å vise frem alt vi er så stolte av. Her i Skimuseet tok vi hertugparet med på en reise gjennom skihistorien, særlig er det hyggelig å vise frem hva den norske kongefamilien har bidratt med, sier Eide. 

Hertugparet tok turen opp i hopptårnet. I tillegg til å glede seg over utsikten over byen, fjorden og Marka, fikk de møte skihoppere på trening. Blant dem Anniken Mork og tidligere verdensmester Rune Velta. Fra kongetribunen fikk prins William og hertuginne Kate også se hoppere i aksjon. Og Kollentåka var ikke mulig å spore denne fantastiske fredagen. 

Stor skiglede

Fra Holmenkollen gikk turen til Øvresetertjern der Skiforeningen hadde rigget til for skilek, aktiviteter og grilling sammen med Norlandia-barnehagene i området. 

– Med 10 000 deltakere hver vinter er skiskolen et av våre viktigste tilbud. Det er flott å kunne vise frem dette. Jeg fortalte hertugen og hertuginnen om verdien av å lære barn friluftsliv i ung alder. Dette er det beste grunnlaget for aktive liv utendørs hele året, som har god effekt på både mental og fysisk helse, sier Eide.

Hertugparet fikk se barn leke seg på ski og de fikk smake pinnebrød og pølser. Omkring 70 barn i Skiforeningens anorakker viftet med norske og britiske flagg da prins William, hertuginne Kate, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit avsluttet sitt besøk. De reiste direkte til Gardermoen etter besøket oppe hos oss. 

Samarbeidspartnere