Bråtanstua åpner etter sommeren og trenger mer vertskap!

Det har vært mye oppussing av Bråtanstua, blant annet har det nå blitt lagt nytt tak. Det er allikevel behov for flere frivillige.

Det trofaste vertskapet på Bråtanstua har hatt velfortjent sommerferie. Som for de fleste andre, inkludert våre kjære gjester, lokket sjøen og båtlivet mer enn skauen og kaffekos på Bråtan.

Høståpent

Søndag 15. august var sommerdvalen over og vi åpnet igjen for kaffeservering med vafler, kanelboller og mye annet godt.

– Vi har alle behov for godt sosialt samvær igjen etter en lang pandemiperiode og vertskapet på Bråtanstua gleder seg til å treffe dere igjen, sier Ole Larmerud fra Skiforeningens lokalutvalg i Enebakk.

Stua vil ha åpent hver søndag helt til juni neste år og alle smittevernsregler vil selvsagt følges. 

Dugnadsgjengen vår har mange prosjekter på gang, og etter at taket ble ferdig restaurert, går gutta nå løs på bygging av Bråtankoia. Fundamentene ble støpt før sommerferien, og nå er det et gammeldags laftearbeid som står for tur når gjengen samles igjen. De som ikke skal være med på koiebyggingen starter opp med anlegg av Bråtanstien og Bråtanbakken.

Bråtanstien blir en trimløype med naturlige apparater og poster om natur og dyreliv. Bråtanbakken anlegges på vestsiden av Bråtanstua, fra fjellet og helt ned til skogsbilveien.

Er du vår nye frivillige?

Det er mye kvist og kvast som skal ryddes, og underlag som skal settes i stand! Det er dermed behov for flere spreke pensjonister som kan stille på dugnad i Skiforeningens lokalutvalg.

Vi ønsker også å utvide vertskapet med flere som ønsker å bidra til å holde Bråtanstua åpen. Dette er en trivelig jobb for alle som ønsker et annerledes og givende tiltak noen få søndager i året. Du vil stortrives med alle de hyggelige gjestene samtidig som du bidrar aktivt til å opprettholde et godt friluftstilbud til bygdas befolkning. Ta kontakt så ordner vi jobb til nye dugnadsfolk og nytt vertskap.

For åpningstider for Bråtanstua og alle Skiforeningens stuer kan du lese her. Skiforeningen har fire store stuer, og ni mindre serveringssteder rundt omkring i Marka. Bråtanstua er dog den eneste av de mindre stuene som holder åpent (nesten) hele året. 

Samarbeidspartnere