Bli med på Måneskinnstur

Til helgen skal fullmånen lyse opp vinterskogen, og vi inviterer til Måneskinnsturer.

Foto: Magnus Nyløkken

Måneskinnstur i Krokskogen

Fredag 2. mars er selve dagen for fullmånen. Da arrangerer vi en familievennlig tur til Greinehytta i Krokskogen. Turen starter ved By i Lommedalen og er på ca. 4,5 km en vei. Ved Greinehytta kan du steke medbrakt mat på bålet, kjøpe varme og kalde drikker og enkle spisevarer. 

Nytt av i år er at SWIX setter opp en løype fra Greinehytta og videre innover i skogen. «SWIX-løypa - lysløypa som aldri slutter» er en lysløype på 5 km for dere som vil ha litt ekstra spenning. I løypa kan dere bli med på SKATTEJAKT. Det vil henge SWIX-produkter langs løypa som blir synlige hvis dere lyser på dem med hodelykt. Den som finner - vinner! Løypa vil være åpen fra klokken 18, og det er kun én premie per person. Ta med hodelykt til denne delen av turen. Dette blir gøy! PS: Hodelyktene skal ikke skrus på før dere er inne i SWIX-løypa. Utenom denne løypa skal vi bare nyte lyset fra måneskinnet. 

Ta med hodelykt og bli med på "SWIX-løypa - lysløypa som aldri slutter". Foto: SWIX

Representanter fra Skiforeningens Markatjeneste vil stå og ta dere i mot ved parkeringsplassen i Lommedalen fra klokken 17. SWIX stiller også med smøreservice. Greinehytta holder åpent til ca. klokken 22. 

Les mer om Måneskinnstur i Krokskogen fredag 2. mars.

Måneskinnstur i Romeriksåsene

Dagen etter, lørdag 3. mars, arrangerer vi Måneskinnstur i Romeriksåsene. Vi håper på en klar og flott lørdagskveld hvor månen vil lyse opp turen. 

Turen egner seg for litt spreke barn og voksne som klarer å gå en skitur på 5-7 km en vei (med noe oppoverbakke), dvs. 10 - 14 km totalt, avhengig av hvor du starter turen.

Start turen fra Hakkim (Hakadal) eller Sjonken (Nannestad). Der er Skiforeningens Markatjeneste på plass mellom kl 17:30 og 19:30 og sørger for at alle får en god start på turen. Du kan også gå fra Råsjøkrysset, men der vil det ikke være bemanning.

Ingenting er vel vakrere enn en skitur opplyst av månen? Foto: Birgit Haugen.

Les mer om Måneskinnstur i Romeriksåsene lørdag 3. mars

Lygnatur på dagtid

Har du ikke mulighet til å sette av ettermiddagen og kvelden til å oppleve måneskinnet har vi også andre fine arrangementer førstkommende helg. Lørdag 3. mars arrangerer vi langtur gjennom Hadelandsåsene og Romeriksåsene. Skiforeningen setter opp buss fra Oslo Bussterminal og Glittre (Hakadal kirke) til Lygnaseter.

Se alle stoppesteder og tidtabell her.

Derfra kan man gå på ski tilbake til enten Grua, Glittre, Oslo eller enda lengre dersom man ønsker det.

I år er det ikke mangel på snø, så vi gleder oss til å kunne gå den gamle traseen via Råsjøstua, Hakkim og ned til Glittre igjen, etter noen år med alternative ruter. Det vil være en representant fra Skiforeningen med på bussene som sørger for informasjon og at alle får en god start på turen. 

Les mer om Lygnaturen lørdag 3. mars.

Stor familiedag på Skullerudstua

Ønsker du å ta med deg hele familien på morsomme uteaktivteter, har du mulighet til det søndag 4. mars. Fylkesmannen i Oslo og Akershus og flere Markaorganisasjoner samarbeider om Markadagen ved Skullerudstua. Her blir det skileik, dragesafari, kanefart med hest, pinnebrødsteking på bålet og natursti for å nevne noe. 

Skiforeningen inviterer til skileik og låner ut skiutstyr sammen med FRIGO til både barn og voksne som ikke har eget. Markatjenesten bistår med skismøring og tips.

Arrangementet varer fra 11 til 15, og klima- og miljøminister Ola Elvestuen holder åpningstale klokken 12. 

Les mer om Markadagen søndag 4. mars.

 

Samarbeidspartnere