Barn rundt bål på vinteren.

Bli med oss ut i vinterferien

Skiforeningen inviterer til morsomme aktiviteter for hele familien, helt gratis.

Publisert 12.02.2020

Vinterferien står snart for tur. Skal du være hjemme i ferien og ønsker å finne på noe med barna? Vi arrangerer morsomme aktiviteter dere kan være med på.

Skileik og moro

På Skullerudstua i Østmarka, bare en kort t-banetur fra Oslo sentrum arrangerer vi skidager for store og små.

Det blir skileik og mulighet for aking (dersom forholdene tillater det). Det blir også tilrettelagt for flere bålplasser.

Vi har gratis utlån av skiutstyr til de som ikke har eget. (Vi forventer stor pågang, så ta med eget utstyr dersom du har.)

Åpne skidager på Skullerud er mandag til torsdag fra 10 til 15.

_42A0153_første side Barnas.jpg

Aktiviteter og lek

På Vestli/Stovner har vi også et gratis vinterferietilbud for hele familien. Der er det dessverre ikke snø i år, men det er ingen hindring. Vi har i stedet morsomme aktiviteter og leker på barmark, og her blir det også tilrettelagt for flere bålplasser.

Aktivitetsdagene på Vestli/Stovner er mandag til torsdag fra 10 til 14.

Vi holder til på skileikområdet i Liabakken liker ved Tokerud skole.

Besøk en markastue

Marka ligger og venter på deg, enten du vil bevege deg på ski, skøyter eller til fots. Den enkleste varianten er en dagstur med et bollestopp på en markastue. Litt mer avansert er å fyre opp bål og kanskje poppe popcorn?

Skiforeningen har ni små og fire store serveringsstuer rundt omkring i Marka. I tillegg finnes en rekke andre stuer. I januar åpnet vi Øyungsbua i Maridalen. Dette er bare en kort tur fra Skar i Maridalen, og er et ypperlig mål for barnefamilier. Brodder anbefales i disse dager.

øyungsbua-4, desember 2019, foto olav olsen.jpgØyungsbua tidligere i vinter. Foto: Olav Olsen/Aftenposten

De store stuene våre er Kikut, Løvlia, Vangen og Skullerudstua. På de to førstnevnte kan du også overnatte. Frister det med en tur i badstuen etter skitur og så en deilig treretters til middag? Det er noe ledig overnatting på Kikut og Løvlia i vinterferien.

Besøk Skimuseet i Holmenkollen

Det kan jo hende at vi får litt ruskevær i løpet av vinterferien, og da kan det være hyggelig å finne på noen aktiviteter innendørs. Skimuseet i Holmenkollen holder åpent 365 dager i året, og er åpent fra 10 til 16 hver dag i vinterferien.

I fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling.

Blånissene og tåkefolket har flyttet inn i Holmenkollen og på Skimuseet, i selveste Blåkollen. Dette er en aktivitetsutstilling for barn basert på Gudny I. Hagens bøker. Alle hverdager i vinterferien vil det være fortellerstunder med musikalartister som dramatiserer historier fra bøkene. Fortellerstundene er kl 11:00, 12:00 og 13:00 og varer i ca ti minutter.