Skiløype ved Sandungen i Vestmarka.

Benytt muligheten - kom deg ut på ski!

Våren er her, og den bare asfalten lokker til løping og sykling. Samtidig er det fortsatt flotte skiforhold i Marka. Vi gir deg tipsene til hvor du bør gå.

Ved Sandungen i Vestmarka 4.4.2019. Foto: Jonathan Roll

Publisert 04.04.2019

Den siste uken har vi hatt kalde netter og snøen har holdt seg mye bedre enn det vi hadde håpet på. I høyden er det fortsatt masse snø, og det er fine skiforhold. 

Best på skogsbilveiene

Det er fortsatt fine forhold i høyereliggende områder av Vestmarka, Krokskogen, Nordmarka og Romeriksåsene. Best forhold finner du på skogsbilveiene. I terrenget begynner det å bli for bløtt til å preparere, men det er fortsatt mulig å gå mange steder. Bare flekker dukker nå opp stadig flere steder, så ta det rolig i utforkjøringer. Vannene som fortsatt er merket som farbare har nå ikke lenger snø, men nærmest blank is, så her må man stake seg over. Det er meldt fint vær i helgen, særlig på søndag, og det skal være kjølig på nettene slik at vi beholder snøen litt til. 

Føremeldingen oppdateres med siste status hver morgen.

glåmene-kopi.jpg

Det ble målt 60 cm snø på Glåmene denne uken. Foto: Andreas Henriksen.

Skibussen går

Det blir satt opp skibuss til Mylla både lørdag og søndag. Dette blir siste sjanse for å ta skibussen i år! Da må man velge ruta Mylla-Svartbekken-Daltjuven-Stålmyra-Trehørningen-Kikut. Det er mulig å gå til Sandvikshytta, men det er ikke videre forbindelse til Kikut eller Ringkollen. Det er åpne myrer og skuterløypene kan ikke prepareres. De siste 5-600 meterne til hytta må man gå på bena. Det blir ikke skibuss til Ringkollen på grunn av telerestriksjoner, så bussen kan ikke kjøre opp. Men det er mulig å kjøre med privatbil hit og forholdene er flotte. 

MELD DEG PÅ SKIBUSSEN

Her er det fint å gå på ski nå:

Vestmarka:

Solli: Fint å gå mot Mikkelsbonn.
Bærum kommune har også kjørt fra Vestmarksetra til Mikkelsbonn.

Nordmarka syd:

Fint å gå fra Frognerseteren mot Kobberhaughytta og Kikut. Du kan også gå til Kikut fra Sørkedalen skole.
Sannsynligvis også mulig å gå fra Sognsvann mot Ullevålseter og Skjennungstua og videre.
Det er også kjørt fra Sørli i Nittedal.
Du kan også starte fra Skar innerst i Maridalen og ta den nye løypa over Øyungslia og til Kikut. Dette er en utrolig fin tur. 

Nordmarka nord:

Du kan gå fra Svartbekken, Mylla og Stryken.
Det er mulig å gå til Sandvikshytta, men de siste 5-600 meterne til hytta må du gå på bena. Arne stiller med nystekte vafler på lørdag!

Krokskogen:

Sollihøgda: Fint å gå mot Sørsetra og Kleivstua. Både Linjeløypa, Toresplassløypa og Djupdalsveien er bra.
Sørkedalen: Fint å gå både Gråseterveien og Pipenhusveien. Du kan gå mot Heggelia.
Ringkollen: Fint utgangspunkt mot Løvlia. Du kan herfra gå videre til By i Lommedalen. Kanskje også fint mot Tverrsjøstallen, men sjekk for sikkerhets skyld føremeldingen før du begir deg ut på tur her.
Det er fint å starte ut fra By i Lommedalen.

Romeriksåsene:

Mye snø i dette området og fint ut fra Brovoll.

Samarbeidspartnere