Slik kan du feire 17. mai i Marka

Nasjonaldagen byr på kake og flagg - også i Marka.

Tekst: Hege Wallenius Foto: Magnus Nyløkken

Hvis du foretrekker en roligere variant av 17. mai-feiring enn folkefest i sentrum der du bor, er Marka det perfekte stedet å legge turen til. Og det skader heller ikke at mange steder ser ut til å få fortsatt sol og varme på nasjonaldagen.

Kikutstua i Nordmarka syd blir det pyntet til fest med flagg og blomster. Dessuten er det en hjemmebakt marsipankake på menyen, forteller Ane Moe ved stua, som holder åpent fra 11-16. Det er også mulig å ta seg et kaldt bad, om det skulle friste.

Sandbakken Sportsstue i Østmarka blir det også 17. mai-feiring. På menyen står blant annet spekemattallerken, bløtkake og rømmegrøt. Sportsstua holder åpent fra 11-18 på 17. mai. 

Sørsetra Skistue på Krokskogen blir det tradisjonen tro også 17. mai-åpent i år. På menyen står alt fra spekemat, til vafler, marsipankake, kanelboller og is. Stua holder åpent fra 11-16.

Skjennungstua i Nordmarka syd holder stengt 17. mai, men her fylles selvbetjeningen opp med bakst, brus og sjokolade, så de som tar turen i området, har likevel mulighet til å få noe å kose seg med. 

Våren har virkelig satt inn, og turer i Marka nå - enten til fots eller på sykkel - kan by på skikkelig hurra-stemning. Vær likevel obs på at det er snø og vått enkelte steder, så om du tar med deg sykkelen, kan det være noen partier hvor det er best å trille.

For flere turforslag, se vår turplanlegger her.

Vi ønsker deg en flott 17. mai!

Samarbeidspartnere