Markaskilt og norske flagg ved vann.

Slik kan du feire 17. mai i Marka

Nasjonaldagen byr på kake og flagg - også i Marka.

Tekst: Hege Wallenius Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 14.05.2019

Hvis du foretrekker en roligere variant av 17. mai-feiring enn folkefest i sentrum der du bor, er Marka det perfekte stedet å legge turen til. Og det skader heller ikke at det ser ut til å bli sol og varme på nasjonaldagen.

Kikutstua i Nordmarka syd blir det pyntet til fest med flagg og blomster. Det serveres fersk bakst, leskende, kalde drikker, en kopp kaffe og is, forteller Ane Moe ved stua, som holder åpent fra 11-16. En liten kunstutstilling er det også mulig å få med seg, seks skulpturer eller installasjoner av Tor Børresen. 

Sandbakken Sportsstue i Østmarka blir det også 17. mai-feiring. På menyen står blant annet spekemattallerken, rømmegrøt, pavlova og kaker. Sportsstua holder åpent fra 11-18 på 17. mai. 

Sørsetra Skistue på Krokskogen blir det tradisjonen tro også 17. mai-åpent i år. På menyen står alt fra spekemat, til vafler, marsipankake, kanelboller og is. Stua holder åpent fra 11-16.

Skjennungstua i Nordmarka syd holder åpent fra 10 til 18, og serverer som alltid sine nydelige boller samt annet å spise. 

Våren har virkelig satt inn, og turer i Marka nå - enten til fots eller på sykkel - kan by på skikkelig hurra-stemning. Vær likevel obs på at det er snø og vått enkelte steder, så om du tar med deg sykkelen, kan det være noen partier hvor det er best å trille.

For flere turforslag, se vår turplanlegger her.

Vi ønsker deg en flott 17. mai!

Samarbeidspartnere