– Følg oss på veien!

Fire personer med ulike ambisjoner deler sine forberedelser frem mot Holmenkollmarsjen.

Foto: Snorre Veggan

Lørdag 10. februar 2018 går startskuddet for vinterens vakreste eventyr gjennom Nordmarka. På startstreken står eliteløpere som har mål om en god plassering og personlig rekord, veteranen som skal gå rennet for 45. gang, naboen som skal få seg en fin opplevelse gjennom Marka, og noen veldig spente deltakere som skal gå rennet for aller første gang.

Et renn for alle

Holmenkollmarsjen er for alle. Uansett nivå og ambisjoner. Synes du 54 kilometer høres skremmende ut kan du melde deg på distansen på 25 kilometer. For å gjennomføre Holmenkollmarsjen og få en god opplevelse behøver du ikke å ha gått 100 mil tidligere i sesongen. Det er kun noen enkle grep i hverdagen frem mot rennstart som skal til. Og kanskje Holmenkollmarsjen kan være akkurat den motivasjonen du trenger for å komme deg mer ut og i bevegelse i hverdagen?

Fire ambassadører

Frem mot rennet skal vi følge fire personer og deres forberedelser. De har alle ulik bakgrunn og ambisjoner for rennet. Hver uke legger de ut en videoblogg hvor de forteller oss litt om trening og andre forberedelser frem mot Holmenkollmarsjen. Videoene publiseres på Holmenkollmarsjen sin Facebook-side.

Følg oss her

Debutanten

Navn: Anne Cathrine Mork Wik
Alder: 48 år
Yrke: Utdannet Fysioterapeut/ Høgskolelektor

Jeg har aldri deltatt på marsjen før, og skal gå distansen på 25 kilometer. Mine favorittøkter er turer på ski eller på beina (ikke løping), hvor jeg kan holde på lenge og kjenne at pulsen stiger. Enten i Marka eller til fjells. Jeg er også glad i å sykle, både til jobb og i Marka. Prøver å få trent eller vært aktiv minimum to ganger i uka. 

Mitt ambisjonsnivå for vinteren er å komme i generelt bedre form (bli mer utholdende), bli sterkere i over- og underkropp og med dette klare å gjennomføre Holmenkollmarsjen 2018.

Følg Anne Cathrine her

Mosjonisten

Navn: Brede Bergskaug
Alder: 49 år
Yrke: Salgsdirektør, Antec Biogas AS

Jeg har deltatt på Holmenkollmarsjen seks ganger tidligere og skal gå 54-kilometeren denne sesongen. Min favorittøkt er en langtur i marka. Aller helst på ski fra Brekkekrysset - Skjærsjøen - Bjørnsjøhelvete - Kikut. Hjem går turen over Kamphaug. Jeg trener to til tre ganger per uke. Mitt ambisjonsnivå for vinteren er å få mange fine skiturer og gjennomføre Holmenkollmarsjen på ca fire timer.

Følg Brede her

Eliteløperen

Navn: Anders Fiskvik
Alder: 32 år
Yrke: Lektor Mailand VGS

Jeg har gått Holmenkollmarsjen syv ganger tidligere og skal gå 54 kilometeren. Når det gjelder treningsøkter er alt relativt. Det blir fem til ti økter per uke på meg om jeg regner med en mil sykkelpendling til jobb som en økt. Favorittøkten min er en klassisk langtur på blåswix i nykjørte spor med innlagt kaffestopp og Markabolle. 

Jeg er en nyoperert terrengsyklist som har en forvridd virkelighetsoppfatning om at jeg fortsatt kan gå fort på ski. Jeg håper at skulderen blir såpass bra at den ikke hemmer meg på ski i vinter. Da er målet å forbedre fjorårets 12. plass i Holmenkollmarsjen. Jeg bruker skiene som alternativ trening til sommerens sykkelsesong. Det er mye mer motiverende med trikkeskinner og vintersol i Marka, enn piggdekk og saltsprut på veien gjennom vinteren. 

Følg Anders her

Veteranen

Navn: Harald Helmersmo
Alder: 66 år
Yrke: Pensjonert Siviløkonom

Jeg er den eneste som har fullført samtlige 44 renn på den lengste distansen. Det blir derfor jubileum for meg denne sesongen når jeg skal gå 54 kilometeren for 45. gang. SAFIRBRYLLUP hadde vært navnet, om det var et ekteskap som ble feiret!

Holmenkollmarsjen er for meg en stor ski- og naturopplevelse. Etter en praktfull tur gjennom noen av de fineste partiene av Nordmarka, avsluttes rennet med målgang i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Her oser det av skitradisjon og norske gullmedaljer, og du får en følelse av å være en del av det når du nærmer deg mål! Derfor gikk Holmenkollmarsjen rett i mitt skihjerte, allerede etter det aller første rennet som ble arrangert, i 1974. Siden den gang har Holmenkollmarsjen vært mitt primære treningsmål gjennom året.

Jeg forsøker å trene tre til fem ganger i uken. Om jeg ikke hadde hatt Holmenkollmarsjen som et treningsmål, hadde det blitt mindre. Hvis det dukker opp andre gjøremål som bør prioriteres, er jeg ikke redd for å droppe en treningsøkt. Som mosjonist behøver du ikke å være slave av et program. Min anbefaling er å ha et avslappet forhold til treningen, da øker både trivsel og velvære!

FØLG HARALD HER

Meld deg på Holmenkollmarsjen

Samarbeidspartnere