#17: Myggheim

Moh.: 348 m

Oppslagstavle

Myggheim

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Ingen nye meldinger.

Oversiktskart

Beskrivelse

Myggheim ligger flott til i Vestmarka, og drives som serveringssted og varmestue av Kara-gruppen i Asker Skiklubb. Stedet er et yndet turmål, bare 2,5 km fra Solli parkeringsplass, og et populært møtested for småbarnsfamilier.

Koiene på Myggheim er det eneste gjenværende skogshusvære i Askers del av marka. I tillegg til koiene står en stall, med tre krybber. Det er kun den ene av koiene som opprinnelig har vært på Myggheim, den med salgsluke i døren. Den andre stod opprinnelig i Svelvik-distriktet. Den ble tatt ned og satt opp igjen på Myggheim for å erstatte en koie som var blitt ødelagt og fjernet. Den nye koia var ferdig i 1996, og står nøyaktig på samme sted som den gamle og tjener i dag som varmestue når ”kiosken” er åpen. Mellom de to koiene er det boret etter vann, som hentes på 30 meters dyp. Det er særlig fristende som iskaldt drikkevann om sommeren og gir en utmerket kaffe. Vannet er for øvrig godkjent av Næringsmiddeltilsynet.

Det er Kara-gruppen i Asker Skiklubb i samarbeide med Asker og Bærum Historielag som har stått for restaureringsarbeidet på Myggheim.

Et passasjerfly på vei fra Ålesund til Fornebu styrtet lille julaften 1972 like øst for Myggheim. Av de 45 som var om bord, var det kun 5 som overlevde ulykken. Det er reist en minnesten rett ved løypa som passerer stedet der flyet tok bakken.

Ankomst

Skogsvei (skiløype) fra Solli parkeringsplass, 2,5 km.

Edit

Løyper, ruter og turer tilknyttet Myggheim