#14: Smedmyrkoia

Moh.: 324 m

Oppslagstavle

Smedmyrkoia

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Smedmyrkoia vil ikke være åpen for servering i seongen 2017. For informasjon om overnatting, se www.dntoslo.no

• Bestyrere/hytteverter: Ubetjent, DNT Oslo og Omegn er driftsansvarlig. Friluftsklubben v/Magne Arentsen har ansvar for servering i skisesongen.
  • E-post: magne@friluftsklubben.no
  • Telefon: 936 17 068
  • Servering
  • Overnatting
  • Egen hjemmeside

Oversiktskart

Beskrivelse

Smedmyrkoia ligger vest for Øvre Lysedam, langs skogsbilveien og skiløypa som går opp Gopletjernsbakkene. Hytta drives av DNT Oslo og Omegn som ubetjent hytte med overnatting. Dette er en gammel tømmerkoie med tilhørende stall, som får stedet til å se ut som et lite småbruk. Inne er det enkelt og fortsatt preget av å være et skogshusvære for snusspyttende tømmerhuggere.

Søndagene fra januar til mars har Friluftsklubben saft- og vaffelservering på hytta. Serveringsvirksomheten bidrar til at det pågår atskillig sosial aktivitet her oppe. Fra hytta er det ikke mer enn 3 km til Oppkuven-Smeddalen naturreservat.

Ankomst

Hytta ligger bokstavelig talt midt i skiløypa Skansebakken-Oppkuven-Løvlia

Edit

Løyper, ruter og turer tilknyttet Smedmyrkoia