Lett start på sykkelsesongen

Badeliv i Lille Tryvann

Foto: Harald Christophersen, 17.08.2002

Turinformasjon

Lengde:

12,4 km

Område:

Nordmarka syd

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Du starter mer enn 400 meter over havet og avslutter turen i mindre enn 200 meters høyde. Det sier seg selv at dette er en tur der det er mye mer av nedoverbakke enn motbakker.

Derfor er dette en enkel og lett tur for både gammel og ung. Den passer utmerket som sesongens aller første tur på to hjul, for her kreves det ikke så overvettes mye muskelkraft. Derimot må man kunne beherske balansens kunst selv i kraftige unnabakker, og selvsagt - som alltid - være sikker på at bremsene fungerer som de skal.


Nedoverbakkene er konsentrert om tre strekninger, først en på et par-tre hundre meter ned til Heggehullet, et lite stykke fra start. Den neste er en veldig kort en, like før Skjennungen. Men så venter en solid unnabakke fra krysset ved Skjennungstua og ned til Ullevålseter. Den er på litt over 1,5 kilometer. Endelig er det noen lange, fine unnabakker nedover mot Sognsvann, de fleste er slettes ikke bratte.

Motbakker er det som sagt lite av - utfordringene i så måte finnes stort sett bare to steder: et lite stykke etter Tryvannstua, og så fra Skjennungen og opp til krysset der veien tar av til Skjennungstua. Når du først er kommet dit, da er det utelukkende flat vei eller unnabakke hele strekningen til Sognsvann.

Når det så gjelder muligheter for mat og hvile underveis, så passerer du to stuer som har servering: Tryvannstua og Ullevålseter.

Hvile kan man jo gjøre hvor som helst, men liker du å raste ved et vann, har du flere fine muligheter på denne turen: Store og Lille Tryvann, Skjennungen, Store Åklungen og så Sognsvann, da.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Frognerseteren - Heggehullet - Tryvannstua Frognerseteren Tryvannstua 3,1 km
Tryvannstua - Ullevålseter Tryvannstua Ullevålseter 4 km
Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter Ullevålseter Sognsvann 5,3 km

Frognerseteren - Heggehullet - Tryvannstua

Fra

Frognerseteren

Til

Tryvannstua

Lengde

3,1 km

Gå til rute

Tryvannstua - Ullevålseter

Fra

Tryvannstua

Til

Ullevålseter

Lengde

4 km

Gå til rute

Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter

Fra

Ullevålseter

Til

Sognsvann

Lengde

5,3 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere