Føremelding fra Skiforeningen 21.02.2017

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Mildværet tærer på snøen

25.11.2016 10:15: Fortsatt fint i løypene

Black friday bør nytes ute i løypene. Fin-fine forhold i løypene i Romeriksåsene.

Foto: Jarle Jensen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 21.02.2017 00:01

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er i dag varierende skydekke med lokal tåke og temperaturer mellom -2 og +3 grader på morgenen. Vi har nå noen dager med mildvær og det tærer på snøen, men det skal heldigvis bli kaldere igjen. Det er også utsikter til litt snø senere i uken. Og nå trenger vi påfyll av snø. Det blir begrenset preparering på mildvær, men skiføret holder seg greit på skogsbilveiene. I terrengløypene er det veldig varierende forhold. Ta det med ro i uoversiktelige utforkjøringer, da stein og is kan stikke opp og det blir slitt der folk ploger. Det er heller ikke forbudt å ta av seg skiene for å ta seg sikkert ned en snøfattig eller isete bakke. Områdene i sør og i øst har knapt skiføre, men her finnes det kunstsnøløyper man kan benytte. Les de ulike områdemeldingene og sjekk preppestatus i kartet.

Tabellvisning av løypene: Etter at vi lanserte den nye føremeldingen har vi fått tilbakemeldinger om at noen savner den gamle tabellvisningen av løypene. Her kan du se liste over løypene med preppestatus

Kunstsnøløyper: Kunstsnøanlegg gir fine skimuligheter der det ellers er magert med snø. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (5 km), Lillomarka arena/Grorud (ca. 2 km), Linderudkollen (4 km), Skullerud (3,5 km), Østre Greverud i Oppegård (1,7 km), Drøbak (3,2 km), Sørkedalen (1,2 km), Fossum (1,5 km), Eineåsen (1,2 km), Vestmarksetra (3,3 km) og Eidsletta i Asker (2,5 km).

Isvett: De fleste markavannene har gode isforhold. Men med snø oppå isen er det ekstra vanskelig å vurdere forholdene. Husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Følg staket løype der vannene er merket.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
146 Konkurranseløype Linderudkollen (vest) Lil Preparert i går Fristil 0.6
1114 Lysløypa Linderudkollen - Kringla øst Lil Preparert i går Klassisk og fristil X 0.8
178 Damputtbekken - Sandermosen Lil Preparert tidligere Klassisk 1.9