Føremelding fra Skiforeningen 06.02.2016

Føremelding og løypekart på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

En mildere værtype er på gang

05.02.2016 11:16: Minus 3

Minus 3 ved Tverrelva i dag morges. Som vanlig ganske vinterlig langs Lomma og fine forhold. Spennende å se hva som skjer med føret i helgen hvis meteorologene får rett i sitt varsel som peker mer i retning av pluss 3.

Foto: Eyvind Wang

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 06.02.2016 18:55

Det er i dag skyet vær, tåke og litt yr i lufta og temperaturer mellom -1 og +2 grader på morgenen. Det er kommet fra 2-10 cm nysnø siste døgn. Vi må vel si at værmeldingen framover ser litt dyster ut. Men det er jo lov å håpe at den meldte nedbøren utover helgen og neste uke kommer som snø og ikke regn. Benytt deg av skiføret mens det er her, for det er fortsatt fine skiforhold der det er snø. Fortsatt er det best forhold i de høyereliggene områder over ca. 300-350 moh. i tillegg til enkelte andre snøsikre områder. Her er noen av de beste stedene å gå på ski nå: Kjekstadmarka ut fra Lier, Spikkestad og Kjenner. Vestmarka ut fra Solli og Vestmarksetra, Krokskogen ut fra By, Skansebakken, Sollihøgda og Ringkollen, Nordmarka syd ut fra Frognerseteren og Elveli, Nordmarka nord ut fra Svartbekken, Stryken og Mylla, Romeriksåsene ut fra Hakkim og Brovoll. I de lavestliggende områdene, er mye holke og det er kun steder med kunstsnø vi anbefaler nå.

Variable isforhold. Mange av vannene har bra isforhold, men det meldes fortsatt om overvann og enkelte oshull på noen av vannene. Og fortsatt er det områder med mye usikker is, og det gjelder spesielt i Østmarka og Vestmarka og enkelte andre vann som Storflåtan på Krokskogen. Skiforeningen måler istykkelsen i løypetraseen før vi åpner for ferdsel over vannene og ellers hvis særskilte forhold tilsier det. Vi oppfordrer derfor publikum til å vente til det er staket løype over vannene før man begir seg utpå isen. Følg staket løype, for forholdene kan være helt anderledes andre steder på samme vann og hvis vi har satt opp sperringer eller advarselsskilt, ber vi publkum respektere dette.

Til helgen er det Holmenkollen skifestival, og da blir det folksomt i området Holmenkollen - Frognerseteren. Du inviteres til å bli med på Kollen-festen, ta med deg ski og kombiner det med en flott skitur.

Lurer du på hvor du kan gå til fots i Marka? Her kan du laste ned brøytekartet til Løvenskiold som viser hvilke skogsbilveier som blir brøytet i vinter.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
146 Konkurranseløype Linderudkollen (vest) Lil Ferdig preparert i dag Fristil 0.6
1114 Lysløypa Linderudkollen - Kringla øst Lil Ferdig preparert i dag Klassisk og fristil X 0.8
145 Movatn - Burås - Sinober Lil Ferdig preparert i dag Klassisk 3.0