Østernmyra - Stikkvann - Stikkvannshytta

Løype nr: 890
Område: Hurummarka
Lengde: 2.4 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert i går
Prepareres av: Hurum Turistforening
Sist preparert: 14.12.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter på Østernmyra, hvor den møter løype 883 mot Rødvannsveien, Nøklemyr og videre mot Røskestadvannet og Filtvet og løype 884 mot Langmyr, Røedseterpytten og videre mot Filtvet.

Den går til nordenden av myra, hvor det er en liten stigning mot Eriksmyr. Her går løypa til venstre i krysset. Løype 888 mot Aklangfoten og Sundbydalen og løype 891 mot Ausenebekken og Stikkvannshytta går til høyre.

Det er en liten utforkjøring og et flatt parti før løypa kommer til sydenden av Stikkvann. Løypa går i kanten av Stikkvann, på østsiden. Det blir kjørt scooterspor over isen, så det er mulig å følge dette fram til Stikkvannshytta. Løypa går til høyre opp i skogen, mot Ausenebekken.

Her går løypa til venstre. Løype 891 mot Østernmyra og Aklangfoten går til høyre, og løype 892 mot Aklangen og videre mot Filtvet går rett fram. I neste løypekryss, ved Stikkvann, går løypa til venstre. Løypene 1356, 1355 og 902 mot Hvilestein/Sætre og Storsand går til høyre i krysset.

Etter et par hundre meter ender løypa ved Stikkvannshytta. Her fortsetter løype 806 til Mørkvannet, mens løype 893 går til Semsporten.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
363 Hurummarka på langs Filtvet Semsporten 13.4