Lindheim - Flåmyra

Løype nr: 615
Lengde: 8.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjøvik kommune
Sist preparert: 16.01.2020

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter bak Snertingdalhallen, ved parkeringsplassen på Lindheim. Dette er første del av Laugarunden. Rett etter start tar løype 616 til Tranalia av til venstre. Vi holder videre rett fram, og følger lysløypa videre der den dukker inn i skogen. Løypa går i variert skogsterreng på sørsiden av vannet Lauga til et nytt løypekryss, der lysløypa bøyer av til venstre, mens vår løype går videre til høyre, nå uten lys.

Etter noen minutter passeres gården Bergom, og her går løypa ca. 150 meter i brøytet skogsbilveg før den tar inn i skogen til venstre igjen. Ganske snart krysser løypa Fv249 gjennom Snertingdal, og følger nå det vakre kulturlandskapet vestover i kanten av åsen. Gårdsveger krysses her og der, og det kan noen steder være nødvendig å ta av skiene. Snart er vi ved løypas vestligste punkt, der den dreier nesten helt østlig igjen ved Ringsrud-gårdene.

Etter nok et par vegpasseringer forlater nå løypa kulturlandskapet og bøyer av nordover, inn i skogen. Terrenget er vennlig og lettgått, og snart er vi ved løypas endepunkt på Flåmyra, et sted som innbyr til stopp hvis været også innbyr til det. Her er vi ved vestligste grense for Gjøvik kommune, og løypa som tar til venstre på Flåmyra går videre inn i løypenettet til Nordre Land.

Laugarunden fortsetter nå rett fram på myra i løype 614 til Trettsvehøgda.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km