Heia - Kjenner - Heggsjø

Løype nr: 327
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 3.4 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 11.12.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er Heia/Lierskogen. Den starter fra Bråtaveien langs Drammensveien, noen hundre meter fra bensinstasjonen. Det er mulig å parkere utenfor Lierskogen samfunnshus og bruke undergangen under E18, og dermed er det ikke mer enn en 400 meters fottur mellom løypa Heia-Solli i Vestmarka og løypenettet i Kjekstadmarka.

Løypa krysser en vei og går gjennom et skogholt. I forbindelse med Ulveløpet kjøres det opp en umerket løype til Speiderhytta på Heggsjø. Denne løypa går i vakkert terreng forbi gårdsbruk og fram til kraftlinja.

Vår løype fortsetter langs en ridevei og krysser så Østre Kjennervei. Den går videre gjennom skogen fram til Lyfjellveien. På høyre side er det bare noen få hundre meter til Kjenner. Løypa går mot venstre her, sørover på Lyfjellveien. Etter ca. 800 meter er det et løypekryss. Løype 10 går til høyre mot Gjellebekk. På høyre side har du også løype 326, som går til Sørummyra via Stuvstjern.

Vår løype går derimot videre på Lyfjellveien - ned til Heggsjø. Tar du til venstre her, er du snart i Heggsjøbakken, og kan fortsette til Fuglemyr (løype 1197). Går du rett fram, kommer du inn i en løype som etter hvert deler seg - og du kan velge mellom løype 293 gjennom Elvelia til ROS-hytta, løype 1194 til Sørummyra, og endelig løype 1196, som går til Stuvstjern, Reistadåsen og Reistadlia.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
257 Langtur fra Ringkollen til Spikkestad Ringkollen Spikkestad 73.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Heia