Lauvliflaka - Ringsmyrene

Løype nr: 1214
Lengde: 1.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 17.11.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa er under redaksjonell omlegging. Ny beskrivelse kommer!

Flott rundløype i et fantastisk terreng på et av Krokskogens tak. Hele traseen går gjennom et myr- og skogområde mellom 560 og 600 moh., og er relativt flat.

Fra Løvlia går løypa nordover i samme spor som løype 228. Det går svakt oppover, over de vakre Lauvliflaka og frem til et løypekryss, ca. 1,5 km etter Løvlia. Her er det plassert en snømåler som mange liker å kikke på. Du skal til venstre i krysset, for de to andre løypene herfra leder mot henholdsvis Gagnumseter (løype 1213) og Skamræk via Atjern (løype 69).

Noen hundre meter senere fortsetter løype 228 rett frem i retning Vassendvika og Ringkollen, men her tar du til venstre, kjører ned en bakke og er så nede på Ringsmyrene. Dette vakre området er et opplagt sted for å ta en pause, spesielt sent på sesongen når vårsolen varmer.

Ved løypeskiltet øst på Ringsmyrene tar vår løype, som fra nå av er felles med løype 227, til høyre. Løypa rett frem (fortsettelsen av løype 227) går til Damtjern. I lett terreng bærer det sørover, fortsatt over myrdragene, frem til du møter kraftlinjen. Løype 467 mot Gyrihaugen tar her av til høyre, men du holder sørøstlig kurs de siste 0,8 km tilbake til Løvlia.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km