I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Denne hytta ligger akkurat i krysset der løype 509 fra Lushaughytta møter løype 1274 fra Risbakken. Hytta var opprinnelig brukt som hoggerhytte for Tingelstad allmenning, men er nå i privat eie.
Se på bildetMalsjøsetra ligger som en vennlig oase i sydhellingene ned mot Malsjøen. Her er det flott både sommer og vinter. Det var gårder på Jaren som hadde seterdrift her tidligere.
Se på bildetI det flotte været i dag tok fotografen en avstikker ned til Malsjøsetra for en rast i solveggen der
Se på bildetVi er på sydsiden av Lushaugmassivet, i lia som skråner ned mot Malsjøen. Løype 507 mellom Lushaughytta - Svartdalen - Risbakken går her, en av mange fine løyper i dette området syd for Lygna.
Se på bildetSverasætra ligger langs løype 485 mellom Lushaughytta og Svera, en del av Skiforeningens tradisjonelle Lygnatur. Til tross for innbydende sol og en fin tilrettelagt sitteplass under grana på vollen, valgte fotografen å gå videre i dag.
Se på bildetLauvlisætermyra ligger langs løype 1059 Lygna - Lauvlisætra - Svera, et av mange flotte partier langs denne løypa, som lokalt kalles "Solskinnsløypa"
Se på bildetHer er vi på en av de fineste utsiktspunktene i "Solskinnsløypa" mellom Lygna og Svera. Dette er samtidig på oversiden av Lygnalia hyttefelt. Uklart om det legges ut tomter helt her oppe?
Se på bildetPå Lygna selges det hytter og hyttetomter, og "Lygnalia" er det siste feltet som er lagt ut. Her løypekrysset i "Solskinnsløypa" der løype 501 tar av til høyre og går ned til nedre del av hyttefeltet
Se på bildetHer er vi i løypekrysset mellom løype nr. 155 Bjertnessjøen rundt og løype nr. 382 Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøen. Supre løyper og begynnende påskeføre i dag!
Se på bildetIkke noe å si på hverken vær eller føre i dag.
Se på bildetBildet er tatt helt nord på Kjølvegen, i krysset mellom løype 514 fra Hengedykrysset og løype 522 fra Rossumsæter. Supre forhold!
Se på bildetI dag klaffet alt - sol, flott påskeføre og fantastisk preparerte løyper på Hengedyvegen på vei mot Linken og Høgkorset
Se på bildetDette krysset er sentralt i området, og gir en forbindelse mellom denne østlige delen av Romeriksåsene og områdene lenger vest. Infotavlene på bildet forteller om gruvedriften som foregikk i området. Et par kilometer vest for oss ligger da også stedet "Gruvelia".
Se på bildetIkke mange ute i løypene fra Sjonken kl. 9 om morgenen, og oppe på Råsjøen var det heller ingen å se en time senere.
Se på bildetLøypa fra Bjertnessjøen opp til Råsjøen går slakt oppover, men i dag var det så kaldt at fotografen ikke ble svett på ryggen en gang. Rundt minus tyve her.
Se på bildetNede i Nannestad var det -25 °C og på Sjonken -20 °C da fotografen startet. Dette utsiktspunktet dukker opp etter ca. 3,5 km på nordgående løype rundt Bjertnessjøen.
Se på bildetMellom Trantjern og Tverrsjøen er de tre mulige løyper, enten løype 504 Trantjern - Ølja - Tverrsjøen som går over Ølja og fortsetter som morsom scooterløype fram til Tverrsjøen. Alternativt man kan følge løype 236 Ølja rundt medsols eller motsols fra løypekrysset i Trantjern. Bilder er tatt i løypekrysset ved Tverrsjøen.
Se på bildetHer er fotografen på vei i løypa Ølja rundt mens sola begynner å nærme seg horisonten. Fortsatt flere skiløpere ute, men de fleste på retur, kanskje til Mylla dam eller p-plassen ved Trantjernveien. Jeg skulle tilbake til Trantjern gård.
Se på bildetTrantjern gård var en av de siste plassene med fastboende som tok i mot overnattingsgjester og serverte turfolk. Etter at Sparebankstiftelsen kjøpte stedet skal nå Skiforeningen og DNT utvikle stedet til et helårs tilbud for turfolk. Foreløpig driver Skiforeningen servering her fra rastebua i helgene fram til påske. Tilbudet har allerede rukket å bli svært populært, ikke minst blant hyttefolk og fastboende i området.
Se på bildetDet nye serveringstilbudet til Skiforeningen på Trantjern gård har blitt veldig populært, og mange folk er innom og koser seg ute rundt bålpanna. I dag var det kaldt, men strålende solskinn og vindstille.
Se på bildetDet var kaldt i dag, men solskinnet varmet litt utover dagen. Føret var bra, om enn litt trått. På skiltet til høyre ser vi info om serveringen ved Trantjern gård, som ligger bak oss.
Se på bildetTrantjern gård ligger vakkert til ved Trantjern. Her har Skiforeningen og DNT overtatt dette tradisjonsrike stedet, og skal utvikle et tilbud her til glede for friluftsfolket. Allerede denne vinteren er det servering her i helgene!
Se på bildetFantastisk flott over Ølja i dag tross 19 blanke kuldegrader. Men med vindstille og sol merkes kulda bare i form av trått føre.
Se på bildetSuper skisøndag og masse mennesker ute i sporene. Her på Sørsetra var det jevnt besøk av folk, og mange valgte å stå eller sitte ute i det fine været.
Se på bildetStorebekkbua åpnet denne helgen, og selv før åpningstid kl. 11 var det godt besøk av skiløpere. Bua er nå åpen 11-15 hver lørdag og søndag fremover, så lenge det er skiføre.
Se på bildetLøypa fra Lushaughytta via Gåsbakktjerna går åpent og fritt og i dag var julestemning og føre upåklagelig!
Se på bildetUmiskjennelig åsprofil - Lushaugen 812 moh - ruver i bakgrunnen. For et par år siden ble det laget løype opp, og det anbefales å ta en tur opp for de som ikke har vært der
Se på bildetDet var overraskende fine forhold på Hadelandsåsen i dag, selv der løypemaskinen ikke hadde rukket å kjøre, men 5 cm nysnø på toppen av gammel prepp gjorde underverker
Se på bildetFøret og stemningen var upåklagelig i dag på vår vanlige førjulsrunde inn til Lushaughytta
Se på bildetDet kom noen ordentlige snøbyger i dag ved Lillevann. Bildet er tatt der blåstien og den gamle skiløypa krysser under trikkelinjen. Det er planer om å oppgradere denne løypa igjen fra vinteren 2021. Den vil gå mellom Lillevann og Rødkleiva og kople seg på Skomakerløypa til Tryvann.
Se på bildetBildet viser hvor en ny planlagt løype vil møte Skomakerløypa (løype nr. 369), like nord for toppen av gamle Rødkleiva. Den nye løypa vil krysse Rødkleiva og munne ut ved Lillevann, for øvrig en del av den gamle Harsheimløypa som gikk helt fram til Holmenkollen.
Se på bildetDet er fortsatt nok snø på Hadelandsåsen og med utgangspunkt på Lygna har man et godt alternativ til Brovoll og Mylla. Her er det Hedda og Silje som koser seg på veg innover mot Høgkorset
Se på bildetSkiforeningens løypebas er tidlig ute for å klargjøre alt til barneskiskolen som begynner om en times tid.
Se på bildetBærums Verk Rotaryklubb står for driften av Greinehytta, en svært populær markastue langs Helårsløypa mellom By og Tverrelva. Karene fortalte om godt besøk i går og mange fornøyde skiløpere.
Se på bildetGreinehytta har akkurat åpnet, og som eneste betjente markastue på denne siden av Krokskogen har stua alltid godt besøk i helgene.
Se på bildetHelårsløypa mellom By og Tverrelva var i meget god stand i dag, slik den som regel er gjennom en lang sesong. Løypa går på skogsbilveien langs Lomma, og i dag var det preppet helt opp til Løvlia. Her ved Myrseter.
Se på bildetFor mange er Tverrelva et naturlig vendepunkt hvis man har gått fra By, men det er også fint å fortsette nordover på skogsbilveien mot Myrseter, Monsebråtan og Kampevaddammen.
Se på bildetTidlig på dagen snødde det litt i løypa mellom By og Tverrelva. Løypene var nypreparerte og helt supre.
Se på bildetDet er flere alternative løyper mellom Lushaugen og Lygna, men en av de flotteste er den som går over Grevsjømyrene, spesielt når man går i retning mot Lygna.
Se på bildetDet var ikke mange i løypene inn mot Lushaughytta i dag, men så var da heller ikke hytta åpen. Det er den imidlertid i morgen (søndag) og i romjula.
Se på bildetDen smellvakre ørreten lot seg lure av en markklyse et par meter fra land i Yttersvea. Den målte 45 cm fra halefinnen til snuten. Ble ikke veid, men sikkert over kiloen.
Se på bildetVannet er vel nærmest en del av Belteren, men kalles Kalrasen. Her fra brua over Smaugbekken. Viggerhaugen ses i bakgrunnen.
Se på bildetTre grove abborer ble fangsten før vi måtte fortrekke pga regnværet som nærmet seg. Vel tilbake i hytta ble det en sprøstekt og kortreist lunch.
Se på bildetDet er ikke mange fiskeplasser fra land i Viggeren, men badebrygga i østenden var et godt alternativ for oss. Tre grove abborer ble fangsten før vi måtte fortrekke pga regnværet som nærmet seg.
Se på bildetDen vakre gården Viggerhaugen ligger på en liten kolle mellom Kalrasen og Viggeren. I likhet med de fleste andre plassene nord for Mylla ble de ryddet av finner på 1700-tallet. Nå er plassen solgt som feriested.
Se på bildetLokalfolk påstår det tas abbor på over kiloen i vannet, og ørret på 2-3. Kvelden etter at dette bildet ble tatt, stiftet vi bekjentskap med en av storørretene! Se bilde 31477 og bilde nr. 31478.
Se på bildetDet var trykkende varmt og utrygt for regn og torden i dag, og ikke antydning til fiskenapp.
Se på bildetSyd i Sveavannet ligger Svesvika, en hytte som disponeres av Skiforeningen. Hytta er fra slutten av 1800-tallet, og i en liten periode var det enkel servering her.
Se på bildetDette vannet ligger sørøst for selve Sveavannet, og de er forbundet via et smalt sund. Ved normal vannføring kommer man seg gjennom her med båt eller kano. Vannet huser grov ørret og abbor, noe vi fikk oppleve et par dager senere ...
Se på bildet50 bilder vist.