Silkeføre på Hadelandsåsene

Det er ikke bare på Hadelandsåsene det er silkeføre i dag, men det var i hvert fall drømmeforhold i Åstjernområdet i dag, og forholdene ser ut til å vare. Ut på ski den som kan!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Jan 2009

Drømmevær på Rossumsætermyrene

Av Rune Resset |

Øståsen skiløyper sin løypemaskin sørger for trikkeskinnespor mellom Åstjern og Fellessætra, mens meteorologene allerede har tatt seg av været

13 Jan 2008

Skumring ved Søndre Kjærmosetjern

Av Lise Henriksen

Det idylliske tjernet ligger rett ved skiløypa mellom Bysetermosen og Vangen. Det var her den gamle vinterveien - kalt Plankeveien - mellom Enebakk/Rausjø og Christiania gikk i rundt 200 år. Så her var det mye hestekjøring, og tjernet het opprinnelig "Kjøremosetjern". I 1860-årene overtok Enebakkveien. På den andre siden av tjernet fortsetter en naturløype i Plankeveiens trasé gjennom et fredelig dråg til Mosjøen og Rausjø. Det er alltid så malerisk her ved bekken, spesielt i skumringstimen.

27 Jan 2009

Lysløypa ved Seterbråten

Av Lise Henriksen

I Grønliåsen er lysløypas korteste trasé på 3,5 km kjørt opp fra Burud/Prinsdal. Så er det bare å fortsette forbi Seterbråten, ved Bjørndal, til idrettsbanen ved Meklenborg, og tilbake (et lite stykke uten lys), for så å ta lysløypa motsatt vei en gang til. Da er over en mil tilbakelagt i fint "trikkespor". Litt isete, men allikevel finere enn på veldig lenge.