Hadeland Folkemuseum

Hadeland Folkemuseum ligger etter Den Bergenske Hovedveg. Her er fantastisk utsikt over Tingelstad og kulturlandskapet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Nov 2008

Vika Landhandel i Røykenvik

Av Else Randi Kvåle

Den gamle kølbua etter dampskipstrafikken og jernbanen er blitt isolert og innredet innvendig. I midten av oktober 2008 åpnet Vika Landhandel her. Dette ligger ved siden av Cafe Oscar 11 og skaper en fin helhet her ved den gamle dampskibsbrygga ved Randsfjorden. Det er åpent fram til jul og i sommerhalvåret fra 29. mai til 29. august. Hver dag fra kl 12.00 til 18.00 www.godshuset.no

10 Nov 2008

Dvergsten gard

Av Else Randi Kvåle

Lokalt heter garden "Værsen". Dette er fra tunet på Værsen, (Dvergsten). Til høgre ser vi en liten bit av den store låven og fjøset som er bygget i en U. Deretter ligger staburet. Midt i bildet ser vi hovedbygningen som er blitt resturert og bygd på i tidens løp. Inne i huset finnes fortsatt noe av det aller eldste huset på garden. Deretter ser vi litt av Drengestua. Huset vi bare ser hjørnet av er Sveiserhuset.

10 Nov 2008

Dvergsten havna

Av Else Randi Kvåle

Dette bilde er tatt fra vegkrysset nord for Hadeland Folkemuseum og vi ser den gamle grasgrodde vegen på Den Bergenske Hovedveg. Vi ser litt av ei havning på Dvergsten og Brandbukampen i bakgrunn. I forgrunn står ei info tavla.