Fortjern

Vi fortsetter vår ferd langs Fortjern og opplever dette flotte utsynet mot Fortjern fra stien på vei bort til Nordmarksveien. Fortjern er en liten hale til Bjørnsjøen og det er flott å padle fra Bjørnsjøen og inn i Fortjern.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Okt 2008

Fortjernsbråtan

Av Tom Stensaker

Vi har passert Fortjernsbråtan og er nede ved Fortjern der vi snur oss og tar dette flotte motivet av den gamle plassen. Fortjernsbråtan er en liten juvel der den ligger oppe i lia ovenfor Fortjern og et av de mest idylliske steder i Marka. Vi sitter ofte her på vollen og skuer utover Fortjern og dette er stedet for "det gode liv". I alle fall for oss som søker skogens rus og markens grøde. Fortjernsbråtan ligger bare 700 meter fra Nordmarksveien og det tar deg bare 10 minutter å bestige vollen og du vil ikke angre.

26 Okt 2008

Bær av Liljekonvall

Av Tom Stensaker |

På vei fra Helgeren Dam og bort til Fortjernsbråtan fant vi disse snodige bærene og fant ut at det var liljekonvallbær som er svært giftige, vi plukket en bukett til pynt hjemme for vi synes de var så vakre, men ofte er de vakreste bær og sopper giftige.

26 Okt 2008

Kantareller

Av Tom Stensaker |

Disse flotte kantarellene og enda flere fant vi på vei mellom Liggeren og Helgeren Dam. De var enorme og lite synlige før vi fikk bort gress og visne blader.