Kantareller

Disse flotte kantarellene og enda flere fant vi på vei mellom Liggeren og Helgeren Dam. De var enorme og lite synlige før vi fikk bort gress og visne blader.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Okt 2008

Liggeren

Av Tom Stensaker

Fra Øyungen bærer det bratt opp til plassen Liggeren, en av de vakreste plassene i Marka. Stedet leies av Oslo Arkitektforening som holder stedet godt vedlike. Løvenskiold har nå ryddet bort skogen som var tilplantet for mange år siden og planert jordene slik at plassen ser ut slik den gjorde i gamle dager. Håpet er at stedet leies ut til en forening som kan ta i mot overnatting og ha servering på dette populære stedet. Kanskje blir det dyr på beite også, en ting er i alle fall sikkert og det er at noe må gjøres med låven før det er for sent, i alle fall et malingstrøk.

26 Okt 2008

Øyungen

Av Tom Stensaker

Øyungen en praktfull dag i oktober, vi går fra Skar og passerer dette vakre vannet på vei mot Liggeren.

26 Okt 2008

Åpent landskap ved Breidmåsan

Av Erik Unneberg

Myrområdet Breidmåsan ligger oppe på Ramsåsen rett øst for Stovivollen, ca. 400 meter over havet. Området er flere hundre meter både i bredde og lengde, og man får derfor en god følelse av det åpne landskapet her. Om vinteren går det en upreparert skiløype over Breidmåsan, men i dag var det det mange varmegrader og ganske bløtt her.