Oktober ved Båntjern

Båntjern er et av de mest sjarmerende steder i Oslomarka og forbi her går Ankerveien mellom Vettakollen stasjon og Sognsvann. Vannet er en idyll av dimensjoner og her er alltid ender ute på vannet. Særlig nå på høsten når vannflaten er stille og de høstgule trærne speiler seg i vannflaten er det vakkert langs Båntjern. Vi står langs Ankerveien ved utløpet av vannet og ser mot berget der bekken vanligvis kaster seg ut i en foss. Det går sti rundt hele vannet også langs berget og dette er en avstikker du bør få med deg. Ellers er det flere fine bål- og rasteplasser på den siden der Ankerveien går langs østsiden av vannet. Båntjern når du raskest fra Gaustadbekken ved Rikshospitalet, men det er heller ikke langt fra verken Vettakollen stasjon eller Sognsvann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2008

Høst ved Båntjern

Av Tom Stensaker

Vakre høstfarger ved Båntjern akkurat nå, vi står rett ovenfor fossen øverst på berget og skuer ned på vannet fra oven. Dette er en flott rasteplass og det går en sti her som ender på hovedtråkket fra Vettakollen stasjon-Fuglemyra som egentlig er en skiløype. Stien starter nede fra Båntjern helt nord i vannet og man passerer etter hvert dette flotte utsiktspunktet der bekken stuper ut fra berget og ender i Båntjern ca 20-30 meter under oss. Her står også et gammelt epletre, men eplene er alltid små og harde. Tidlig på sommeren står dette epletreet i blomst midt inne i skogen. Det er for øvrig mange varmekjære løvtrær her som Eik, Hassel, Rogn, Alm og Lønn. Ta turen opp hit på dette idylliske stedet og du vil ikke angre.

21 Sep 2008

Her blir det fine bilder!

Av Erik Unneberg

Fra Kongens utsikt har man en spektakulær utsikt. Vi ser Tyrifjorden og Steinsfjorden under oss, med Sundøya midt mellom. Til høyre over hodet til personen til høyre kan vi skimte Gyrihaugen. Ringkollen er skjult bak hodet til personen med kamera.

05 Okt 2008

Regnbuen ender her!

Av Erik Unneberg

Etter hvert stoppet regnet, og idet solen begynte å titte frem, viste regnbuen seg frem på himmelen. Jeg prøvde å finne hvor den endte, og det klarte jeg ved Stein gård!