Helt sørvest i Tyrifjorden

Finnemarka strekker seg ned mot Vikersund, som ligger helt sørvest i Tyrifjorden. På oktobers siste dag var det temmelig grått ved Tyrifjord Hotell. Bildet er tatt nordøstover.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2021

Parkområde ved Vikersund sentrum

Av Morten Synstelien

Her det flott tilrettelagt med stoler, benker og sandvolleyballbaner. Det er også fin utsikt mot Tyrifjorden og Finnemarka. Dokkaløypa, som går helt til høyre i bildet, er en populær tur for de som liker å trimme. Når du er oppe på toppen av Hvalsknatten, får du flott utsikt.

21 Okt 2021

Holleia og Nakkerud sett fra Breiliveien

Av Morten Synstelien

Her på kanten av Finnemarka helt i nord ser du flott utover Tyrifjorden. Litt synd at et par bjørker står i veien for litt av utsikten, men når du er der, blir de på en måte borte.

21 Okt 2021

Nordfjorden og Røyselandet sett fra Breiliveien i Finnemarka

Av Morten Synstelien

Fra Breiliveien litt ovenfor Askerudbekken naturreservat er det meget flott utsikt mot Tyrifjorden/Nordfjorden og Nakkerud. Du ser at det blåser bra på fjorden. Vi har Holleia i bakgrunnen, men større fjell dukker opp bak: Sørbølfjellet, Gjøranfisen og Fjøsvikfjellet med den karakteristiske kulen. Røyselandet til høyre i bildet, og i bakgrunnen helt til høyre skimter du Hønefoss, nærmeste bestemt blokkene i Vesternbakken opp mot Klekken. Litt artig å tenke på turen jeg gikk rundt Tyrifjorden når du er høyt oppe og kan se nesten hele fjorden.