Karakteristiske åser

Fra Gyrihaugen sees Kampeknerten og Mørkreiåsen tydelig i sørøst. En morsom formasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Okt 2021

Spennende sti langs Klantefjellet

Av Nina Didriksen

Blåstien mellom Stubdal og Huken passerer vestsiden av Klantefjellet. Her er det steinete, og det ser oppbygget ut. Dette kalles Turistskaret, men historien bak kjenner vi ikke.

22 Okt 2021

Holtnesdalen: eika i restene av solnedgangen

Av Odd Tore Saugerud

Solnedgangen denne kvelden var tidvis flammende rødgyllen, og vi håpet på å rekke eika med slik bakgrunn. Men det drev inn ganske mørke skyer fra syd, så vi måtte klare oss med det vi fikk på dette bildet. Vi antar at Henrik Sørensen hadde mange mer gylne opplevelser enn denne, i alle fall slapp han traktoregg og bil.

22 Okt 2021

Holtnesdalen: bergvegg i sen aftensol

Av Odd Tore Saugerud

Stien merket med hvit mann på rød bakgrunn går et stykke langs denne stuprekken, som flere steder viser hvordan berget har blitt bearbeidet og glattskurt av isbreens ferd ned dalen. Her er solen i ferd med å gå bak åsryggen på motsatt side av dalen, og blandingen av gyllent sollys og himmellys fra blå himmel skaper det ganske spesielle fargestikket som særlig er synlig på den nedre delen av trærne. Slik var det der, ingen triks i Photoshop her! Rett etter dette kom stien med hvit mann sammen med stien på midtryggen i dalen igjen.