Henrik Sørensens favoritteik

Denne eika helt i enden av Holtnesveien er anslått til å være 400 år gammel, og var et av maleren Henrik Sørensens mest yndete motiver. Når du ser denne, har du også kommet til nedgangen til Holtnesdalen naturreservat. Har du kart, er veien dit kronglete, men ganske enkel: kjør Rødtangveien nesten til Rødtangen, ta av til venstre på grusveien Holtnesveien og fortsett denne oppover mot sørøst og så mot nord helt til du ser et jorde på høyre side og Holtnes gård rett foran. Holtnesveien dreier der skarpt mot øst langs jordekanten, og ender ved eika på bildet hvor det også er parkeringsmuligheter. Denne veien er smal og uten opparbeidete møteplasser, men det er avkjøringsmuligheter på veiskulderen et par steder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2021

Blått - grått - blått - grønt - flott utsikt fra Holmenvika

Av Morten Synstelien

Det var meget kald vind i fra nord. Men ikke ei sky, og flott utsikt over Holsfjorden, mot åsryggen opp mot Sollihøgda.

22 Okt 2021

Årets siste «frivillige» bad?

Av Morten Synstelien |

Sønnen ville bade, så med 4-5 grader i lufta, ble det badetur til Steinsbystranda. Tradisjonen tro kastet jeg badetemperaturmåleren uti, lot være å kjenne på vannet og stupte uti. Ca. 8 grader i vannet, så det var ikke så ille å bade, vi badet 3-4 minutter. Men kaldt å komme opp. Så da var både kaffe og dunjakka gode å ha, for sola varmet ikke mye.

21 Okt 2021

Vestover fra Skuta

Av Erik Unneberg

Det var en flott ettermiddag i Bærumsmarka, og den høstlige utsikten vestover fra Skuta var det lite å klage på. Vi ser Østernvann til venstre i bildet, mens Oslofjorden ses til høyre. Holmenkollen finner vi litt til venstre for midten, og Ila fengsel og forvaringsanstalt til høyre. Etter snøfallet for to dager siden var det tørket godt opp på stiene, og hjortelusfluene var ikke å se.