Nedre og midtre Lysedam

Fra utsikten på Stuteskalleveien er det uhindret utsikt mot de to sydligste Lysedammene. I sola i forgrunnen ligger Nedre Lysedam, som vel egentlig mest var en oppdemt myr, og nå er i ferd med å vokse igjen. Den røde flekken ovenfor sydenden av dammen er Speiderhytta ved veien fra Skansebakken. I øvre venstre hjørne av bildet er sydenden av Midtre Lysedam synlig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Aug 2021

Utsikt over utsikten på Stuteskalleveien

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra utsikten på Stuteskalleveien/Otertjernsveien er flott, men ovenfor den er det nok et høyt stup og kanskje enda videre utsikt fra toppen av det. Der oppe er det et flatere parti med små hyller, og bildet viser utsikten fra en av disse. Ved å gå langs stupkanten kan man få flere utsikter som til sammen dekker utsikten mot øst fra nord til syd.

10 Aug 2021

Ned Storelva i packraft

Av Morten Synstelien |

Vi ser Sandseter til venstre, Kartverkskogen rett frem. Bildet er tatt ved Busund bru.

10 Aug 2021

Brua over Storelva ved Busund

Av Morten Synstelien |

Etter 16 kilometer i packraft med start i Randselva, var det meget godt å se brua. Motvind, og det var enda fem kilometer til Storelvas utløp, men hadde heldigvis satt sykkelen her. Hadde blitt seige kilometer om jeg skulle padlet det siste stykket, for her er vannet på samme nivå som i Tyrifjorden, og lite strøm i vannet.