Heggelia i begynnelsen av august

En del skyer over Heggelia og Nordre Heggelivann i dag, men en flott augustdag var det likevel.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Aug 2021

Idylliske Huketjern

Av Nina Didriksen

Det går en litt utydelig sti fra Djupedalen (øst for Losby) sørover til Østre Huketjern. Det er mye trefall og ganske kronglete, men ved tjernet er det et ganske tydelig tråkk. Tjernet og omgivelsene er vakre, tross den noe avsides beliggenheten. Her var det kjentmannspost i 1992-perioden.

05 Aug 2021

En slags blåmerking mot idyllen

Av Nina Didriksen

Stien går fra Djupdalen mot Huketjern, og er markert med noen blå merker, men den står ikke som blåsti på kartet. Slik var situasjonen også i 1992, da det var en kjentmannspost ved Østre Huketjern. Det var idyllisk her denne første torsdagskvelden i august.

05 Aug 2021

En gammel seter i Djupedalen

Av Nina Didriksen

Setra lå i Skolemesteråsen 40 til 50 meter opp fra Djupdalsmyra. «Den skal ha vært en fellesseter for nabogårdene Østegården og Vestegården, som er nabogårder på Hektnersletta. Setra lå omkring 4,5 km fra gårdene. Det var godt beite på myrene og i skogen under Skolemesteråsen. Vann fra setra hadde den i bekken fra Minketjern og Djupdalsmyra. Setra ble som alle de andre lagt ned i 1850-60 årene. Det var mange av gårdene i Rælingen som hadde setre inne i Østmarka, vi har i bygdeboka funnet 17 setre», heter det i beskrivelsen som den lokalhistorisk interesserte utleggeren av geocachen her har skrevet. Det er flott å kunne besøke slike steder og se at de ikke er helt glemt for ettertiden.