Gode bademuligheter i Finnsrudvannet

Det har vært varme dager nå i juli, og derfor er det fint å kunne kjøle seg ned med bading i vann og tjern i nærområdet. Et godt alternativ er Finnsrudvannet (i Asker) der vanntemperaturen ble målt til 24 grader i dag. Bildet er tatt i den sørøstre enden av vannet, der sykkelrute 388 (Heia - Semsvannet) går forbi.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Jul 2021

En nå ukjent grunnmur

Av Odd Tore Saugerud

På topplatået ved vannputten på bilde nr. 37630 ligger denne ruinen. Selv om den er tydelig i terrenget, mangler den på nyere orienteringskart. På et snart førti år gammelt kart er den tegnet inn, og vannputten da hjerteformet og større. Det er nå stor aktivitet med skogsmaskiner i området. I den ganske bratte bakken i scooterløypa mot Finneflakseter ned fra toppen er sporene etter dem opptil en halv meter dype. Dette kan bli mer enn interessant til vinteren.

19 Jul 2021

En gjengrodd vannputt

Av Odd Tore Saugerud

På turen for mer enn ti år siden var det her en fin nymåneformet vannputt. I dag er den fortsatt vannfylt, men helt dekket av gras.

19 Jul 2021

Havarert jakttårn

Av Odd Tore Saugerud

For noe over ti år siden fant vi et jakttårn nord på Høgåsen. Da sto det ikke på orienteringskartet, men nå er det kommet med. Det er i år svart flaggsprettpost med postbeskrivelsen «Tårn». Området her er helt åpent, og et tårn burde vært godt synlig. Etter litt finmysing på kartet og påfølgende presisjonsorientering dukket da også restene opp.