Mye vann i Retthelltjern

Dette bildet er tatt nordover fra veien der scooterløypa krysser. Her trengs det kulde, helst før snø, før det kan bli skiløyper. Men får vi kulde og ikke snø, blir det flotte forhold for å gå på skøyter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Des 2020

Preppemaskin ved Lokalet

Av Vigdis Jynge |

Dagens helt var preppemaskinen som lagde silkemyk løype. Tidligere på dagen har den vært en tur opp fra Skansebakken til Heggelivann. En liten frostnatt hadde medført skarpt føre. Slangene til høyre i bildet er vannslanger til sneproduksjon. En av snekanonene står bakerst til høyre i bildet. Sneproduksjon gir en fantastisk mulighet til å gå en 400 meters runde på ski når det ellers er lite sne i terrenget.

19 Des 2020

Skjøre snebroer

Av Vigdis Jynge

Det er ikke alle snebroer over bekkene i skiløypa syd for Løvlia som holder i mildvær. De fleste røk i pluss 5 °C og regnvær. Fremdriften ble ikke imponerende, men kjedelig ble det i alle fall ikke. Takk til Skiforeningen som har laget tre nye broer mellom Løvlia og Nibbitjern. Bildet er tatt ca. 500 meter syd for Løvlia.

20 Des 2020

Utsikt mot Frøen

Av Nina Didriksen |

Juveren er en lønnsom avstikker fra sykkelruten mellom Botilrud/Norderhov kirke og Helgelandsmoen. Det er lov å sykle på de private veiene. Det er tidvis et rikt fugleliv her i Nordre Tyrifjorden og Storelva naturreservat, i dag telte fotografen rundt femten unge og voksne svaner. Plassen i bakgrunnen på bildet heter Frøen.