Mye vann ved Storøya

Etter alt regnet den siste tiden har Tyrifjorden fått utvidet sitt areal. Kanskje svanene ved Storøya setter pris på det?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Nov 2020

Mild novemberdag ved Stordammen

Av Erik Unneberg

I dag var det tolv varmegrader inne ved Stordammen i Kjekstadmarka, og med litt sol av og til, var det ikke akkurat novembervær. Skogbunnen var ganske tørr her inne. Til høyre ser vi litt av Kjekstad golfbane.

04 Nov 2020

Rustadelva: Prekestolen og utsikten

Av Odd Tore Saugerud

Turen til Prekestolen og Rustadelva dagen før var en rekognoseringstur for å finne et hensiktsmessig veivalg til Prekestolen, og dessuten om det var mulig å gjennomføre en tur langs Rustadelva i tillegg. Veivalget ble fra Trøytve mot syd til snuplassen i enden av veien og deretter på spor etter skogsmaskin mot sydøst og til og over et stort hogstfelt, deretter i terrenget opp på et lite flatere parti, og derfra ned mellom stupene til Prekestolen. Igjen hørte vi folk ovenfor oss, men vi så ingen.

03 Nov 2020

Aftenstemning ved Trøytve gård

Av Odd Tore Saugerud

Trøytve (eller Trøytvedt) gård ligger ved vei 154, og veien forbi den og Langbråtan kan være et egnet veivalg til Rustadelva og Prekestolen. Gården ble først registrert i 1791, men mer informasjon er ikke tilgjengelig på Internett. Gården ser meget velholdt ut. Flyfoto fra 1954 viser omtrent samme bebyggelse, men låvebygningen er senere bygd på med en dobbeltgarasje. På det som nå er en ganske gjørmete parkeringmulighet på nordsiden av vei 154 sto det da et langt byggverk.