Flyrester øst for Hansakollen

Kontrastene er store på østsiden av Hansakollen. Midt i den grønneste skogen man kan tenke seg, ligger restene av det tyske bombeflyet Dornier DO17M. Det traff Hansakollen 29. juni 1942.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jun 2019

Solid arbeid på Hesteveien ved Hansekollen

Av Odd Stiansen

Hesteveien ble anlagt på vestsiden av Hansakollen i trettiårene for å kunne ta ut trevirke. Den er solid bygget, noe man særlig ser der veien ligger på fyllinger. Man kan i dag vanskelig se for seg hvilket arbeid det må ha vært å anlegge veien med datidens hjelpemidler.

02 Jun 2019

Flott utsyn fra Gaupekollen

Av Odd Stiansen

Maridalsalpene er et flott terreng, særlig hvis man er villig til å ta sjansen på å følge stier som ikke er merket. Belønningen for å ta en tur opp Hesteveien, som ble anlagt på vestsiden av Hansekollen i trettiårene, er blant annet denne flotte utsikten fra Gaupekollen. Det nærmeste vannet vi ser er Dausjøen, deretter følger Maridalsvannet og endelig Oslofjorden.

02 Jun 2019

Hesteveien opp mot Gaupekollen

Av Odd Stiansen

Maridalsalpene er et flott terreng, særlig hvis man er villig til å ta sjansen på å følge stier som ikke er merket. Damene på bildet er på vei opp Hesteveien, som ble anlagt på vestsiden av Hansekollen i trettiårene for å kunne ta ut trevirke. Selv om det kan være tungt å gå opp veien i dag, er nok dette barnemat mot det slitet det må ha vært å anlegge og trafikkere veien med hest.