Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2018

Snøvinteren 2018 har herjet kraftig med hovedhuset. Endeveggen mot nord har knekt fullstendig sammen og falt inn i huset, og begge langveggen har derfor blitt fri til å falle utover. Endeveggen mot syd holder seg fortsatt bra oppreist, gjerne på grunn av den stabiliserende virkningen av den forholdsvis stive doble inngangsdøra, som fortsatt er låst på plass.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2018

Plassen ved Høgvolltoppen 2018

Av Odd Tore Saugerud

Ti år har gått siden første bilde av plassen, bilde nr. 30027. Granene I plantefeltet har vokst både i høyde og vidde, og bygningene har rast enda mer sammen. Dette var det beste forsøket på å ta et bilde fra samme sted som i 2008. Selv med ekstrem vidvinklezoom med en brennvidde som tilsvarer 14 mm på fullformat var det ikke mulig å få med hele bygningene.

23 Sep 2018

Stille etter Den store turdagen

Av Odd Tore Saugerud

Det var folksomt i Finnemarka i finværet på Den store turdagen, men nå hadde akkurat de siste bilene forlatt Eiksetra. Bare vi etternølere var igjen, og vi hadde fortsatt drøye tre kilometers gange på veien tilbake til Eggevollen. Det ble en fin og lang dag, og vi tror også på fine turer i området for DNTs turbussen neste uke.

23 Sep 2018

Eggedammen

Av Odd Tore Saugerud

Eggedammen har ikke fått sitt navn fordi den ble demt opp, men heller fordi den er så liten. I dagens siste solstråler på østbredden, hvor høstfargene begynner å gjøre seg gjeldende, er den ganske idyllisk.