Den gamle skiløypa fra Gyrihaugen til Huken I

På skikartet fra 1938 er løypa fra Gyrihaugen til Huken seter merket først omtrent rett mot nord, og deretter dreiende mot nordøst i flere buktninger. Dette stemmer med det jeg mener å huske fra turer på slutten av 1950-tallet: bratt og stedvis trangt, noe i likhet med bilde nr. 11273 og bilde nr. 26207, men der gikk den ikke. Men hvor gikk løypa da? Dette bildet og bilde nr. 27873 gir svaret. Da det ble anlagt linkstasjon på Gyrihaugen, ble den gamle løypetraséen utbedret til traktorvei, og den ble lokalt utvidet ved sprengning. Her er området som var trangt unnagjort, farten var allerede ganske bra, og nå gikk det for alvor utfor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Nov 2017

Utsikt mot Norefjell og F16 over tåka

Av Odd Tore Saugerud

Da bilde nr. 27867 ble tatt to timer tidligere, var det fortsatt bare ubetydelig dis, så det var fristende å prøve Norefjell enda en gang. Men nå hadde disen begynt å danne seg, så egentlig ble det med forsøket. Men da en F16-jager kom i lav høyde, måtte det bli et forsøk til.

06 Nov 2017

Tømmerhytta på Vardevollen 2017

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien fra Huken til Gyrihaugen går rett forbi Vardevollen, som ligger litt høyere i terrenget enn Gyrihaugsetra. Her er det også aktivitet med å rehabilitere hytta, som også kan ha vært en seter siden det er et ganske stort uthus rett ved. Hytta så ut til å være i god stand også for ni år siden, se bilde nr. 27870. Her hadde gårsdagens regn frosset til isglasur, og det tok tid å ta seg sikkert frem.

06 Nov 2017

Dagens siste solstråle på Gyrihaugsetra

Av Odd Tore Saugerud

Gyrihaugsetra ligger litt nord for blåstien fra Huken til Gyrihaugen, nesten under kraftledningen. Den har akkurat fått ny (anleggs)vei, og det er aktivitet både med rehabilitering og nybygg der. Et tømret uthus er til nedfalls. Navnet Gyrihaugsetra har også blitt brukt på Huken seter (rundt år 1900).