Gygra: vid utsikt mot Ringerike

Mens jeg prøvekrabbet ned til Gygra og opp igjen, passet Atie på tauet og beundret utsikten fra toppen av nedstigningen. Vi konkluderte med at sikkerheten ville være akseptabel for de som hadde erfaring med å krabbe i meget bratt lende med støtte av tau. Men med en taulengde på 50 meter ville det ta altfor lang tid for et turfølge å krabbe seg ned og opp, så besøket til Gygra må utelates.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Aug 2017

Gygra: en alternativ rute ned fra øst

Av Odd Tore Saugerud

For DNT planlegger vi en tur nordover langs Krokskogstupet fra Kronprinsens utsikt. Gygra er den best kjente attraksjonen her, men den er vanskelig tilgjengelig. Her prøvekrabber jeg en alternativ og litt mindre bratt rute rett syd for den vi har brukt tidligere, se bilde nr. 23941. Fortsatt bratt nok, men med mer løsmasser og en travers bort til den tidligere ruten. Bildet er tatt med fjernutløser (Atie).

22 Aug 2017

Grimstad barakker: en uanselig ruin

Av Odd Tore Saugerud |

Litt syd for bobarakken ligger denne uanselig ruinen. Lett å gå forbi på sydsiden, bedre synlig fra nord. Kjentmannsboken antar at dette har vært smia.

22 Aug 2017

Grimstad barakker: bobarakken

Av Odd Tore Saugerud |

Den største og best synlige ruinen etter Grimstad barakker ligger på en liten rygg mellom bekken og en mindre myr øst for denne. Her var det kjøkken, spisesal og soverom.