Mot Migartjern og Tyrifjorden

Det er alltid godt å komme opp på Gyrihaugen, og også i dag var utsikten flott. Det var sol på toppen. men i vest begynte det å komme inn skyer. Vi titter ned på Migartjern, der det går scooterløype over. Den kommer fra Retthelltjern og Skardtjern, og ender her oppe. Bak tjernet har vi Steinsfjorden, og bak denne ser vi Røyselandet og resten av Tyrifjorden. Norefjell har vi helt oppe til høyre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Feb 2016

Løypedelet ved Stormyrtjern

Av Erik Unneberg

Fotografen kom opp scooterløypen fra Fjellstadhytta, og fikk nå fortsette i flotte, maskinpreparerte spor til Frøshaug, Tverrelva og By.

16 Feb 2016

Lite sne på Ringerike

Av Erik Unneberg

Dette bildet er tatt mot nordvest fra Gyrihaugen (682 moh.), som ligger helt syd i Ringerike kommune. Her oppe er det bra med sne, men det kan man ikke si om store deler av den lavereliggende delen av kommunen, som vi ser fra bildet. I bakgrunnen, ca. fem mil unna, ser vi Norefjell (til venstre) og Vikerfjell (til høyre). I samme retning som Vikerfjell ser vi Hønefoss, en drøy mil unna fotografen. Norderhov kirke kan ses på gode forstørrelser. Den ligger noe til venstre for midten av bildet.

16 Feb 2016

Utsikt til inversjon

Av Nina Didriksen

Det er brukbare forhold i lysløypa mellom Midtstuen og Frognerseteren, og føret er det ingenting å utsette på en kald februartirsdag. Verre er det med oslolufta. Som bildet viser, er det nok en gang et tydelig "lokk" over sentrum.