Fergemannen er på ferie

I hvert fall måtte vi selv komme oss ut til spissen av Kutangen i Bjørnsjøen i dag. Bølgene slo høyt, vinden var kraftig og vannet var iskaldt. Men etter en vasse- og klatretur fikk vi tak i geocachen i toppen av treet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: Mål og Ute

Av Odd Tore Saugerud

Etter kurven Snute om lag 125 meter rett frem til mål, og så kurven Ute og bremsebakken opp fra Heftyebakken og til start av returveien. Kurven Ute er krapp nok, og bremsebakken er bratt. Det kan nok også være nødvendig når farten skal ned fra 100 km/t til stillstand på om lag 50 meter. Nå er dessverre starten på Ute ødelagt, og det kreves oppmerksomhet for å finne den, men resten av bremsebakken er ganske tydelig og delvis oppbygd i terrenget.

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: Snipp, Snapp, Snute

Av Odd Tore Saugerud

Fra Furuspretten deler bobbanen trasé med Heftyebakken. Samtidig forandrer den også karakter, fra nokså vill ferd ned og langs bratte dalsider, til jevnt fall og regelmessige og mindre krapper kurver. Likevel krevende nok i en fart på omtrent 100 km/t. Navnene er vel selvforklarende. Her kommer returveien for bobbene ut på Heftyebakken i kurven Snapp, og vi ser nedover til Snute.

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: kurven Furuspretten

Av Odd Tore Saugerud

Kurven Furuspretten er den siste før bobtraséen kommer ut på akebakken Heftyebakken. Ingen krapp kurve, men en liten vipp ga utfordringer og muligheter til en ukontrollert luftetur, og, naturligvis, tap av flere hundredeler.