Kulturminnevandringen 2013: gamlelåven på Øvre Ringi

Vandringen tok matpause med grill og kaffe ved Øvre Ringi. Gamlelåven her ligger som et tidsriktig blikkfang i kulturlandskapet på Tanumsplatået.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2013

Kulturminnevandringen 2013: Ramsåsen sett fra Jordbru

Av Odd Tore Saugerud

Vandringen gikk over ryggene på Svartoråsen, Kuåsen og opp på Ringiåsen. Her er det pause ved Jordbru med storslagen utsikt over jordet mot Ramsåsen i høstprakt.

13 Okt 2013

Kulturminnevandringen 2013

Av Odd Tore Saugerud

Asker og Bærum Historielags kulturminnevandring 2013 gikk av stabelen 13. oktober, med start fra Skuibakken og Harald Kolstad som guide. Her er det imidlertid leder av Skuibakkens venner, Morten Heldal Haugerud, som orienterer om bakkens storhetstid, gjenopplivingen i 2007, fredningen i 2009 og planene videre om å sette den i hoppbar stand igjen. Turdeltagertelleren kom etter hvert frem til at det var 110 tobente deltagere på turen og nok firbente. I bakgrunnen på bildet fra venstre Eineåsen, og deretter Kolsåsmassivet med Nordre Kolsås, Lille Kolsås og Søndre Kolsås.

13 Okt 2013

Luftig blåsti ned fra Vardåsen

Av Kjersti von Krogh

Et yrende liv av barn og voksne på Vardåsen denne flotte oktobersøndagen, hvor mange satt i bare T-skjorten og nøt sola! En luftig blåsti med utsikt til Oslofjorden med Håøya og Drøbak i det fjerne førte oss etter hvert ned bratte sva til Gullhella stasjon.